Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

»Vi synes, du er lidt mindre værd«

1.240 kr. om måneden. Så meget mindre er du værd, hvis du er eneste barn af en udlænding på integrationsydelse, i forhold til hvis du er eneste barn af en dansker på kontanthjælp.

Så håndgribelig er den forskelsbehandling, vi byder vores unger. Børnene bliver simpelthen prissat forskelligt. Men hverken gummistøvler, biografture, varme sokker og handsker, figenstænger til madpakken eller billetter til bussen er billigere, fordi dine forældre er født i udlandet.

Misforstå mig ikke. Alle, der kan arbejde, skal være villige til at tage et arbejde. Alle, der kommer til Danmark, skal i udgangspunktet kunne forsørge sig selv. Alle, der kommer til landet som immigrant, skal ville lære dansk. Og så skal man opføre sig ordentligt, når man bor i Danmark, og derfor skal man ikke være dømt for alvorlig kriminalitet, hvis man som immigrant vil have husly her i landet.

Men også flygtninge, der ankommer til Danmark på flugt fra krig, havner på integrationsydelsen. Og med traumer og frygt som rejsekammerater er et arbejde ikke nødvendigvis det første mål. Det er at blive hel, og den proces bliver ikke lettere af, at man skal kæmpe for at få pengene til at slå til.

Både voksne og børn har krav på at blive behandlet lige og ordentligt. For alle børn er lige meget værd, og derfor skal integrationsydelsen afskaffes.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her