Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Malling er hyggeligere end Odder samt andre observationer fra en jomfrurejse med letbanen

Min kone og jeg bestemte, at vi ville køre en tur med Letbanen søndag den 26. august 2018.

Vi ville ”ud og se, men ikke med DSB”. Det var Letbanen i Aarhus Kommune, der måtte testes.

Vi kørte til Lisbjerg Skole, men desværre var der ingen parkeringspladser ved Letbanens endestation, så vi måtte parkere lidt ulovligt i de næsten tre timer turen til Odder og retur ville tage fra kl. 11 til 14. Da vi var kommet tre stoppesteder frem til Klokhøjen, var der så til gengæld rigtig mange parkeringspladser, hvor letbanen krydser Djurslandsmotorvejen.

Der var ikke mange passagerer med fra starten, men fra Universitetshospitalet i Skejby kom der flere og flere passagerer. I starten oplevede vi en anden natur, end vi normalt så i bil i Skejbyområdet. Det blev så ekstra krydret med en helikopter ved sygehuset. – Det var ret stejlt ned ad Nørrebrogade, og det var en fin tur langs med havnen og Dokk1.

Efter Hovedbanegården blev der længere imellem stoppestederne, men vi oplevede en natur, vi normalt ikke bemærker.

Lad det blive til en vane at tage med Aarhus Letbane. Det kan vi varmt anbefale.​

Der var et stort hestestævne ved Vilhelmsborg, og pludselig havde vi passeret Beder og Malling. Letbanevognen var nok halvt fyldt op, og barnevogne var der flere af, men de blokerede for udgang og indgang. Jeg tror ikke, man har gennemtænkt, hvor mange barnevogne, der skal være plads til.

Vi nåede Odder lidt over kl. 12. Vi kunne komme med retur en god halv time senere, men vi havde bestemt at spise lidt frokost i Odder. Men det var svært at finde et spisested der, så det blev til en forfriskning og en lettere ”afrimning” på Jernbanebaren.

Nå, men vi tog så retur kl. 12.40 sammen med endnu flere rejsende. Da vi nåede Malling var vognene fyldt helt op, og barnevognene havde det svært. Set fra Letbanen er Malling faktisk hyggeligere end Odder.

Jeg undrede mig over, at der ikke var kørestole med, men nogle dage senere erfarede jeg, at disse ikke kunne komme fra perronen og ind i letbanevognen. Det skal der virkelig gøres noget ved, for det er fuldkommen urimeligt.

Vi skulle jo tilbage til Lisbjerg Skole og hente vores bil, og turen fra Hovedbanegården langs havnen var spændende på en anden måde med udsigt til Aarhus Ø. Her fandt vi så på, at turen skulle afsluttes med en hotdog på Havnens Perle.

– Alt i alt var det en stor oplevelse, så lad det blive til en vane at tage med Aarhus Letbane. Det kan vi varmt anbefale.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø
Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her