Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Skuffende, at Aarhus ikke vil markere international ældredag

Jeg er meget forundret over Aarhus Kommunes ageren som frivillighovedstad, da det tilsyneladende ikke er de frivillige aktører, der tilgodeses.

Jeg har været i en gruppe på seks frivillige, der ville arrangere en fejring af FN’s internationale ældredag den 1. oktober.

I 2017 afholdt Magistraten for Sundhed og Omsorg (MSO) alle udgifter i forbindelse med arrangementet, og jeg forventede, at det samme ville være gældende i år, hvor Aarhus Kommune er frivillighovedstad.

MSO tilbød at dække 10.000 kr. af en forventet udgift på 27.000 kr. og opfordrede os til at søge fondsmidler.

Jeg synes, at vi som borgere i Aarhus Kommune har krav på at få en opgørelse over, hvad pengene, der er bevilget til frivillighovedstad, er brugt til.

Gruppen har søgt sponsorstøtte hos pengeinstitutter, kulturforvaltningen, forskellige organisationer, Salling Fondene og ejendomsmæglere.

Vi fik tilsagn om 9.000 kr.

MSO foreslog, vi søgte forskellige puljer under MSO, hvilket vi gjorde, men fik afslag.

MSO ville ej heller stå for afregningen, så vi skulle oprette et cvr-nummer med tilknyttet Nem-ID (skal der oprettes en foreningskonto, skal der foreligge vedtægter/referater fra stiftelse m.m. , og alle skal møde frem i banken med billeddokumentation). Der er et stort arbejde for en gruppe, der vil lave et enkelt arrangement.

Jeg har forsøgt at komme i dialog med Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, og har modtaget et svar fra sekretæren om, at hun bakker op om embedsmandens beslutning.

Vi var seks personer, der sammenlagt har brugt i alt 36 timer på planlægningen, heri er ikke medregnet den tid, der er brugt på ansøgninger, annonce og kontakter med oplægsholderne. Jeg synes, at vi som borgere i Aarhus Kommune har krav på at få en opgørelse over, hvad pengene, der er bevilget til frivillighovedstad, er brugt til.

Hvor meget er brugt til aktiviteter, der er arrangeret af frivillige?

Hvor meget er brugt til reklame, herunder T-shirts, muleposer, krus, slik m.m.?

Hvor meget er brugt til administration?

Kedeligt, at Danmarks næststørste kommune og årets frivillighovedstad ikke ønsker at markere FN’s internationale ældredag.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her