Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Jeg er stolt af de nye hospitaler

Per Hovgaard svarer på et debatindlæg fra mig om de nye hospitalsbyggerier. Jeg kan ikke genkende Hovgaards billede af ubrugelige mursten, der alene er skabt af prestigehensyn.

Når vi bygger nye hospitaler i Danmark er det – selvfølgelig – af hensyn til både patienter, ansatte og pårørende. De nye hospitaler får enestuer med mulighed for, at pårørende kan overnatte. Og de bliver indrettet, så specialer samles. Et aktuelt eksempel fra Aarhus er, at 80 medarbejdere netop er rykket ind i de nye lokaler for Klinik for Hud- og Kønssygdomme for at tage imod de første patienter på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Det betyder, at hele afdelingen for hud- og kønssygdomme nu er samlet på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Afdelingen har tidligere været delt i to med et mindre sengeafsnit på hospitalet i Skejby, mens Klinik for Hud- og Kønssygdomme og afdelingens forskningsfaciliteter var placeret på P.P. Ørums Gade i det centrale Aarhus. Det giver god mening både for patienter og medarbejdere.

Jeg er stolt af byggerierne. Og af de stadige forbedringer, som vi har opnået på sundhedsområdet de sidste 10 år. For det er nemlig direkte forkert at påstå, som Hovgaard gør, at sundhedsvæsenet leverer dårligere sygdomsbehandling og længere ventelister. Tværtimod er der opnået store resultater siden 2007: Hjertedødeligheden er reduceret med næsten en tredjedel, 10 procent færre dør af kræft, og ventetiden til operation er faldet med 30 procent.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Er det noget at være stolt af?
Per Hovgaard
Det er rigtigt, at politikerne ikke har overskredet budgettet ved byggeriet af Aarhus Universitetshospital, men i stedet for at bruge flere penge end afsat, fyrer politikerne vedblivende år efter år sygehuspersonalet helt uacceptabelt.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her