Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Sundhedsminister: Jo, psykiatrien har brug for et løft

Det er trist, hvis Socialdemokraterne fortsat vil sidde på sidelinjen.

Inden længe præsenterer regeringen en samlet plan for psykiatrien, som både skal hjælpe børn og unge, de mest syge patienter og generelt sikre et mærkbart løft til psykiatrien. Gør man det op i kroner og øre, betyder det et løft på mere end 2,1 mia. kr. over de næste fire år.

Det er i øvrigt ud over de 62 mio. kr. til behandling for spiseforstyrrelser som BED og de 80 mio. kr. til akutpsykiatriske udrykningstjenester, som Camilla Fabricius (CF) fra Socialdemokratiet kritiserer i sit debatindlæg ”Vågn op, sundhedsminister”.

Et indlæg i torsdagsavisen, der var helt ude af proportioner såvel som fejlbehæftet i en grad, der tangerer til fake news.

Der er heldigvis bred enighed om at opprioritere indsatsen for mennesker med psykiske lidelser. For på en række områder gør vi det ikke godt nok i dag.

Vi skal være bedre til at gribe børn og unge med psykisk mistrivsel, vi skal have færre genindlæggelser, og vi skal løfte kvaliteten og intensiteten i behandlingen af de allermest syge patienter.

Så hvor ville det være velkomment, hvis Camilla Fabricius også brugte sine kræfter på at bidrage aktivt i stedet for at kaste om sig med tvivlsomme påstande i avisspalterne

Så hvor ville det være velkomment, hvis Camilla Fabricius også brugte sine kræfter på at bidrage aktivt i stedet for at kaste om sig med tvivlsomme påstande i avisspalterne. Det sidste er der i hvert fald ikke en eneste patient i psykiatrien, der får det bedre af.

Også Camilla Fabricius’ påstande om, at regeringen er modstander af Psykiatriens Hus, er fake news på højde med Trump. Jeg har selv besøgt Psykiatriens Hus i Silkeborg, og regeringen har fremhævet det som en fremtidig samarbejdsmodel i psykiatrien og givet Aarhus kommune betydelig økonomisk støtte til at kunne opbygge et lignende hus i Aarhus.

Derudover arbejder vi på at gøre det lettere at dele oplysninger på tværs af systemer og myndigheder i sundhedsvæsenet – noget der har manglet i årevis. Vi skal dele relevante oplysninger, så sundhedspersonalet ikke spilder tiden på at indhente oplysninger dobbelt, og så man som patient eller pårørende ikke skal gentage sig selv igen og igen.

Løsningerne er på vej. Det har vi i regeringen sørget for – både med et dataudspil, men lige om lidt også med en psykiatriplan og derefter den største sundhedsreform set i 10 år.

Trist, hvis Socialdemokraterne fortsat vil sætte sig på sidelinjen, for patienter, medarbejdere og pårørende i psykiatrien har i den grad behov for, at alle engagerer sig i at løfte psykiatrien i stedet for som Camilla Fabricius at fremføre partipolitiske paroler og påstande, der ikke forbedrer vilkårene i psykiatrien.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her