Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Aarhus Byråd kvæler min ild

Som ungt menneske skal man høre på meget vrøvl. Vi er ugidelige, individualistiske og er mere interesserede i vores Instagram-konto end i andre mennesker.

Det er heldigvis ikke rigtigt. Men i Aarhus kæmper byrådet hårdt for at opfylde den profeti.

Jeg er en af de yngste aktive kræfter i Brabrand Boligforening. Faktisk er jeg ikke bare det yngste nuværende medlem af foreningsbestyrelsen, jeg er det yngste nogensinde – og derudover også formand for den afdeling, jeg selv bor i.

Det her skal ikke være en Goliat og David-historie. Det er ikke lille mig mod det store stygge byråd.

Det er jeg, fordi jeg gerne vil give ud af mit overskud til mine naboer, deltage i et forpligtende fællesskab og tage et ansvar for at skabe en bedre verden — også lokalt i min boligforening. Jeg mener nemlig grundlæggende, at man bør tage ansvar for sine omgivelser.

Men det synes Aarhus Byråd ikke, at jeg skal. De synes, at de er bedre til at bestemme.

Jeg bor i afdeling 19, Bronzealdervænget, som ligger ikke langt fra Toveshøj og Gellerup, og når jeg ser, hvordan byrådet behandler mine naboer, så mister jeg modet. Jeg mister troen på, at jeg kan gøre en forskel ved at engagere mig. For det er åbenbart ude af mine hænder.

Jeg kan da være ligeglad, kunne du måske indvende – jeg bor jo netop ikke i Gellerup eller Toveshøj.

Men når byrådet træder på Gellerup og udvander beboerdemokratiets indflydelse ved at aftale områdets skæbne uden at høre beboerne eller boligforeningen, så mister jeg troen på, at jeg kan gøre en forskel.

Især når byrådet endda trygler regeringen om flere beføjelser til at bestemme over frie mennesker, begynder jeg rigtig at frygte. For hvorfor skulle de ikke også køre mig og min afdeling over en dag?

Det her skal ikke være en Goliat og David-historie. Det er ikke lille mig mod det store stygge byråd.

Det er alle os, der frivilligt gør en indsats for vores lokalmiljø for at skabe en bedre by og give folk bedre liv mod et byråd, der synes, at de skal bestemme det hele.

Vi vil alle sammen gerne have aktive medborgere, der engagerer sig i deres lokalmiljø og forsøger at gøre en forskel. Men det gør man kun, hvis man tror på, at det kan nytte noget.

Derfor må byrådet acceptere, at frie mennesker tager frie valg. At de ikke skal tage rattet og tvinge os over på passagersædet.

Hvis ikke de forstår det, bliver vi alle til kommunens klienter.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her