Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Er besparelser overhovedet nødvendige i Aarhus?

Jeg synes, at byrådspolitikere og topembedsmænd i Aarhus Kommune mangler en god forklaring på, hvorfor det skulle være nødvendigt at spare på byens plejehjem, hjemmepleje, dagtilbud, skoler og andre velfærdsordninger. De vil spare over 200 mio. kr. om året i de næste fire år.

Kommunen bruger grundlæggende sine penge på to ting: drift og anlæg.

I alle årene har kommunen haft et overskud på driften, som så kan bruges på anlæg, der i en vækstkommune som Aarhus reelt er en løbende udgift, da der hele tiden skal bygges nyt i et eller andet omfang.

Faktisk lægger budgetforslaget for 2019 op til, at Aarhus Kommune bruger langt flere penge på anlæg, end kommunen forholdsmæssigt er berettiget til, hvis Kommunernes Landsforening skal overholde sin økonomiaftale med regeringen.

Her er der aftalt et anlægsloft, og kommunerne bliver straffet økonomisk, hvis loftet bliver brudt.

Alt tyder derfor på, at anlægsbudgettet skal beskæres kraftigt, og det giver flere penge til drift – til mennesker før mursten.

Så er de omfattende besparelser overhovedet nødvendige?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her