Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Venstre insisterer på 300 ekstra arbejdsløse

Venstres Britt Bager roser i JP Aarhus forleden den beskæftigelsesaftale, som Socialdemokratiet sammen med regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik i forrige uge.

Jeg er enig med Britt Bager i, at der er mange gode elementer i aftalen. Vi er mange, som længe har ønsket et mere enkelt beskæftigelsessystem.

Det er ærgerligt, at Venstre er gået væk fra princippet om, at arbejdsløse skal »vendes i døren« og hurtigst muligt ud i ny beskæftigelse, uddannelse eller aktivering.

Men det er en smule grotesk, når Britt Bager skriver, at Venstres mål har været at »hjælpe flest mulige væk fra offentlig forsørgelse og i arbejde«. For under forhandlingerne har Venstre insisteret på, at aftalen skulle mindske beskæftigelsen med 300 personer.

Venstre stod nemlig stejlt på kravet om, at indsatsen til gavn for de arbejdsløse skulle forringes.

Fremover kan de gå helt op til et halvt år uden at blive tilbudt aktivering. Det kan få store konsekvenser, især for de unge, som kan komme til at gå op til dobbelt så lang tid som i dag uden et tilbud.

Det er ærgerligt, at Venstre er gået væk fra princippet om, at arbejdsløse skal »vendes i døren« og hurtigst muligt ud i ny beskæftigelse, uddannelse eller aktivering.

Det betyder ifølge regeringens egne tal, at 300 personer bliver parkeret på offentlig forsørgelse frem for at være i arbejde – stik modsat af det, Britt Bager hævder, og som Venstre lovede, da de kom til magten.

Det er desværre ikke første gang, at Venstre svinger sparekniven over de arbejdsløse.

Sidste år skar man eksempelvis kraftigt ned på støtten til at sende arbejdsløse i uddannelse, da man skulle betale for blandt andet skattelettelser til erhvervslivet.

Samtidig taler Venstre om, at vi mangler arbejdskraft.

Først var det pensionsalderen, der skulle hæves. Og nu taler Venstre varmt for at åbne sluserne for lavt betalt arbejdskraft fra Ukraine, Kina og andre tredjeverdenslande.

Socialdemokratiet vil først og fremmest investere i at få vores arbejdsløse videre i job og uddannelse. Det gavner både de arbejdsløse,virksomhederne og samfundet.

Hvorfor vil Venstre ikke være med til det, Britt Bager?

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Færre regler betyder flere i arbejde
Britt Bager
Der skal ryddes op i uigennemskuelige og ulogiske regler, så endnu flere kommer i arbejde.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her