Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop karakterræset – indfør stopprøver!

Ved en stopprøve vil de studerende blive testet på deres evner i forhold til den konkrete uddannelse.

Stop karakterræset! Vi skal i stedet have stopprøver på uddannelserne og samtidig sætte de adgangsgivende karakterkrav ned.

En dårlig karakter i oldtidskundskab eller fysik, afslører således ikke ens evner inden for for eksempel jurastudiet, hvad derimod en stopprøve ville kunne gøre.

Ved en stopprøve vil de studerende blive testet på deres evner i forhold til den konkrete uddannelse. En dårlig karakter i oldtidskundskab eller fysik afslører således ikke ens evner inden for for eksempel jurastudiet, hvad derimod en stopprøve ville kunne gøre.

Studerende skal altså tryktestes på de relevante evner.

Det er godt for studiet, at dem med relevant potentiale er repræsenteret bredere. Det giver samtidig de studerende en bedre mulighed for hurtigt at vurdere, om de har valgt rigtigt: Til glæde for den enkelte studerende, og til glæde for samfundsøkonomien.

Jeg synes derudover også, at det er vigtigt, at en stopprøve allerede foretages på det første studieår.

Det betyder, at flere får chancen, og dem, som fortsætter, er egnede. Den studerende kan altså skifte studie uden at have spildt flere år.

Så stop karakterræset! Den potentielle biolog skal ikke stoppes af en dårlig karakter i religion!

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Uddannelsessystemet modarbejder mennesker med handicap
Jens Henrik Thulesen Dahl
Mennesker som har et handicap møder mange udfordringer i uddannelsessystemet. Som samfund har vi et ansvar for at sikre bedre forhold for dem undervejs i deres uddannelsesforløb.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her