Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop parallelsamfund: Send flere pædagoger til vuggestuer og børnehaver

Overbudspolitikken i parallelsamfundsdebatten kan være direkte skadelig.

Sommerferien er nu endegyldigt ovre, også for landets politikere. Vi nærmer os et folketingsvalg, og jeg frygter, at der ikke vil gå længe, før politikerne fra begge sider af folketings- og byrådssalen forsøger at overbyde hinanden med løsninger på integrationsudfordringerne i de såkaldte ghettoer og parallelsamfund. Skal vi have mere videoovervågning, lukning af skoler, vuggestuetvang, obligatoriske frikadeller eller bare udgangsforbud og aftenspærretid for de børn og unge, der har formastet sig til at bo i de udsatte boligområder?

Jeg anerkender naturligvis, at kriminaliteten, arbejdsløsheden og de sociale udfordringer åbenlyst er langt større i Gellerup end eksempelvis i middelklasseghettoen Højbjerg, hvor jeg er vokset op. Dér, hvor kæden hopper af for mig, er når overbudspolitikken i parallelsamfundsdebatten bliver direkte skadelig. For alle de penge, vi skal bruge på tvang og sanktioner, kunne vi bruge et mere oplagt sted.

Alle de penge, vi skal bruge på tvang og sanktioner, kunne vi bruge et mere oplagt sted.

Nemlig ved at sætte penge af til flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver til de børn, der ellers vokser op uden den nødvendige støtte og ballast til at klare sig godt igennem livet. Vi ved nemlig, at gode institutioner og gode normeringer kan forbedre socialt udsatte børns sproglige, mentale og sociale udvikling så meget, at de ikke halter bagefter deres kammerater ved skolestart. Ligesom flere efterfølgende vil klare sig godt på arbejdsmarkedet, færre vil leve af overførselsindkomst, og færre vil blive kriminelle.

Derfor glæder det mig, at regeringen nu – bedre sent end aldrig – præsenterer et forslag, som ikke blot indeholder mere straf og flere sanktioner, men i stedet flere pædagoger til børn fra udsatte familier i eksempelvis Gellerupparken. Desværre kun i de næste fire år. Så mangler vi bare fast finansiering og minimumsnormeringer i alle daginstitutioner. Så vil vi nemlig kunne fortælle forældrene i Gellerup, at den lokale vuggestue har ressourcerne til at give deres børn bedre chancer i livet. Det kan vi ikke nødvendigvis i dag.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: En rædselssommer i Klostergade-kvarteret
Gert Nielsen
Aldrig før har der i Klostergade-området været så meget svineri, råben og skrigen, høj musik, knuste flasker samt frygt og utryghed. Løsningen på problemet er oplagt, men kommunen gør ikke noget.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.

Debat: V: Drop ny etape af letbanen

Bünyamin Simsek (V)
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her