Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Nu kan vi endelig ånde lettet op

VM i Aarhus har været en stor begivenhed og en stor oplevelse. Også for os, der bor på Aarhus Ø. Vi har dog også måttet lægge krop til bagsiden af et så stort arrangement midt i et boligkvarter.

Vi bor ud til lystbådehavnen, som er omdannet til festivalplads med stort underholdningstelt på kajen. Meget høj musik spilles 7-10 timer dagligt – i alt ca. 100 timer under VM. Støjgrænserne siges at være overholdt; men i vores lejlighed er det svært at tale sammen. Musikken giver desuden genklang med forsinkelse i vores gård, så vi har været ”dobbelt ramt”.

Findes der ikke regler for, hvor mange timer man må bombardere folk med støj og i hvor mange dage i træk? Udelukkende med det formål at skabe ”god stemning”? Kan man moralsk forsvare at byde bosiddende mennesker så meget støj i så mange timer dagligt så mange dage i træk? Langt de fleste koncerter har endda kun haft ganske få tilhørere. Kun ganske få gange har der været mange. Det virker som støj for støjens skyld, og for os har det været et sandt helvede. Nu kan vi dog snart ånde lettet op; for det er heldigvis ved at være overstået, og vi tager væk, så vi slipper for ”sidste runde”.

Efterfølgende må nogen lave en kritisk evaluering af arrangementet og herunder ikke mindst diskutere, hvad man moralsk kan tillade sig at byde de mange mennesker, der bor i boligområdet, gennem næsten 14 dage. Det har nemlig været særdeles stressfyldt og enerverende.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her