Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vågn op, sundhedsminister

En stor del af problemerne i psykiatrien skyldes den borgerlige regerings anvendelse af lappeløsninger og tom signalpolitik.

Det er skandaløst, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby medvirker til ressourcespild og bureaukrati ved at fastholde en forældet lovgivning, der modvirker samarbejde og informationsdeling til gavn for psykisk syge og sårbare mennesker.

Seneste eksempel: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) underfinansierer et såkaldt “landsdækkende psykiatrisk akutberedskab”, med 80 mio. kr. over fire år – altså 20 mio. kr. om året, til deling mellem alle fem regioner.

Forbilledet er Region Hovedstadens ene psykiatriske ambulance der – på trods af de korte afstande - koster 6,25 mio. kr. om året. Det vil sige, at sundhedsministeren bevilger regionerne tre psykiatriske ambulancer – til deling.

Så tager man ikke problemerne alvorligt, og det er simpelthen en hån mod alle psykisk syge og sårbare mennesker, der er uheldige og lever uden for de tre ambulancers rækkevidde.

Da sundhedsministeren bliver spurgt om den manglende finansiering, henviser hun til en anden af sine lappeløsninger: 200 mio. kr. til psykiatrien i seneste økonomiske aftale med Danske Regioner.

Sundhedsministeren ved udmærket godt, at Region Midtjylland for længst har brugt sin del af de penge på livsvigtige opnormeringer af psykiatrisk personale og psykiatriske sengepladser.

Hvis hun ville gøre gavn, kunne hun rette lovgivningen til, så det er muligt for kommunale og regionale medarbejdere i Psykiatriens Hus at dele informationer. Men på seneste møde i KL’s børneudvalg fik jeg bekræftet, at ministeren afviser en lovændring.

Det er himmelråbende grotesk, at der både skal en kommunal og en regional medarbejder til – på samme tid – at notere de samme oplysninger, fordi lovgivningen forhindrer, at de deles om informationen

Det er jo det smarte ved Psykiatriens Huse, at alle – for patient og borger – nødvendige kompetencer samles et sted.

Det er skandaløst, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby medvirker til ressourcespild og bureaukrati ved at fastholde en forældet lovgivning, der modvirker samarbejde og informationsdeling til gavn for psykisk syge og sårbare mennesker.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter


"/>


Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her