Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Miljøsvineri klares af børnearbejde

Håndboldklubben i Brædstrup ryddede op på Kærligheden, en af teltpladserne ved Smukfest. Foto: Casper Dalhoff

Smukfest hyrer blandt andet 10-årige børnearbejdere til oprydning af campingområdet ved festivalen. Stor ros til håndboldklubben i Brædstrup, som via en frivillig arbejdsindsats fra børnene kæmper for at holde liv i en lokal idrætsforening, men samtidig kritik af ledelsen af Smukfest for brugen af børnearbejdere.

Det er helt ude i skoven, at forkælede voksengenerationers kaotiske efterladenskaber efter en festival skal rengøres i dagevis af børn fra en håndboldklub.

Ifølge Unicef er det nemlig skadeligt for 10-årige at arbejde mere end en time uden for hjemmet. Smukfest har desuden et budget, hvor oprydning af lossepladsen bør overlades til professionelle firmaer.

Det er helt ude i skoven, at forkælede voksengenerationers kaotiske efterladenskaber efter en festival skal rengøres i dagevis af børn fra en håndboldklub.

Det er rystende, at voksne unge efterlader Smukfest med en losseplads af affald, hvoraf hovedparten kunne genbruges.

I øvrigt selvsamme generation, som i mange politiske sammenhænge præsenterer sig som miljøbevidste borgere, der kæmper for en bæredygtig verden.

Lignende massive affaldsproblemer har præget offentlige arealer hele sommeren, og det efterlader betydelige ekstraudgifter i kommunerne.

Alt tyder på, at oplysning og tonsvis af affaldsspande ikke løser problemet, og at tiden er moden til at skifte fra gulerod til pisk. Folketinget bør ganske enkelt indføre bøde på 1.000 kr. for at efterlade affald eller smide affald på offentlige arealer, hvilket har vist sig effektivt i andre dele af verden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen

Debat: Regeringen truer en dansk uddannelsessucces

Kåre Blinkenberg
I jagten på flere elever på erhvervsskolerne og skattelettelser risikerer regeringen at ødelægge voksenuddannelsescenteret VUC.

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her