Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bedre tid fra første skoledag

Vi kan alle gøre en forskel for at gøre vores folkeskole til en endnu bedre skole. Det kræver kun en tanke, et venligt ord og at man giver en hånd med i ny og næ.

I næste uge vil 3.000 aarhusianske børn have første skoledag, og for dem – og måske ikke mindst deres forældre – er det en markant dag, som får en særlig side i scrapbogen over vigtige begivenheder i livet: Det lille børnehavebarn er blevet et skolebarn!

Den kan meget, den lokale folkeskole, hvor vi stadig har chancen for at mødes på tværs af social baggrund, uddannelse og beskæftigelse. Det er en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med levede liv, der ikke ligner vores eget.

Derfor denne opfordring til – på den første skoledag af 2.000 skoledage fra børnehaveklasse og frem til eksamen i 9. klasse – at give din folkeskole en ekstra varm tanke.

Desværre får folkeskolen ikke altid den opmærksomhed, som den fortjener – hverken fra det politiske liv eller fra os forældre, fordi skolelivet konkurrerer med en stribe andre vigtige opgaver og gøremål.

Derfor denne opfordring til – på den første skoledag af 2.000 skoledage fra børnehaveklasse og frem til eksamen i 9. klasse – at give din folkeskole en ekstra varm tanke. Måske tanken fører til, at du smører en ekstra lækker madpakke til det nye skolebarn? Eller måske du giver dit barns lærer en highfive og ønsker ham eller hende velkommen tilbage fra ferie? Eller måske den varme tanke giver dig lyst til at stille op til forældrerådet eller skolebestyrelsen? Hvem ved?

Vi kan alle gøre en forskel for at gøre vores folkeskole til en endnu bedre skole. Det kræver kun en tanke, et venligt ord og at man giver en hånd med i ny og næ, og måske – set fra en politisk stol – lidt kortere skoledage, lidt bedre tid til at forberede sig og lidt mindre snærende bånd af test og fastlåste mål.

Der skal være tid til det væsentlige. God første skoledag!

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skær ikke i knoglerne, og fokusér

Ole Husum
Når økonomien er under pres, er det nødvendigt at lave nogle kortsigtede besparelser.

Debat: Himmelbjergets helhedsplan: Det lukkede og tavse byråd

Anders Hougaard
Helhedsplanen angår i allerhøjeste grad vores natur og beskyttelsen af den. Men lige præcis de partier, som ellers markerer sig mest i forhold til naturbeskyttelse, har været totalt tavse.

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her