Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Jeg begik en fatal fejl – heldigvis var hjælpen nær

En episode ved Brabrand-søerne har gjort mig dybt taknemmelig over at leve i et land som Danmark.

Et par gange om ugen tager jeg min cykel og kører en motionstur rundt i egnen omkring Brabrand-søerne. Forleden atter en gang. Det var, som vi nu har oplevet de seneste mange uger, meget varmt. Kort før jeg skulle op ad alléen fra Constantinsborg mod Ormslevvej, gjorde jeg et ophold i skyggen for at drikke og køle lidt ned.

Desværre begik jeg en fatal fejl. Pga. den voldsomme varme lod jeg hjelmen blive på bagagebæreren.

Kort oppe ad den stejle allé styrtede jeg og slog baghovedet hårdt ned i asfalten.

Jeg er yderst taknemlig for den store omsorg på alle niveauer og meget glad for at bo et sted, hvor man heldigvis trygt kan regne med, at folk spontant yder hjælp, når man pludselig er i en nødsituation.

Min første reaktion var: selvbebrejdelse! Havde jeg dog bare taget hjelmen på igen.

Blodet fossede ned ad mit ansigt, og panikken var ved at gribe mig. Jeg kunne ikke fornemme, hvor alvorligt det var.

Men i løbet af få sekunder var jeg omgivet af utroligt hjælpsomme mennesker. En veterinærsygeplejerske tog straks førertrøjen, og på en meget rolig og respektfuld måde ydede hun førstehjælp og uddelegerede nødvendige opgaver. Jeg følte mig hurtigt i rigtig gode hænder.

Ambulancen ankom. Personalet tog hurtigt og effektivt over. Kørte mig til skadestuen i Skejby. Her mødte jeg igen en stor, fantastisk og professionel hjælpsomhed. Heldigvis viste en scanning, at jeg ”kun” havde fået udvendige skader, som blev ordnet med nogle sting. En lidt rystet hustru kunne hente mig hjem.

Jeg er yderst taknemlig for den store omsorg på alle niveauer og meget glad for at bo et sted, hvor man heldigvis trygt kan regne med, at folk spontant yder hjælp, når man pludselig er i en nødsituation. Tak for hjælpen til alle, jeg dybt taknemlig.

Jeg vil håbe, at min lille historie giver et billede af, hvor vigtigt det er altid at tage sin cykelhjelm på, når man hopper på cyklen. Desværre er det ikke en lov, at alle kan være ligeså heldige som mig.

Men allerhelst vil jeg ønske, at folketingspolitikerne vil gøre det lovpligtigt at bære hjelm, når man sætter sig på cyklen, lig med sikkerhedsselen, knallert- og motorcykelhjelm. Med bl.a. lovliggørelsen af 45-knallerter på cykelstier, tror jeg bestemt, der bliver behov for større sikkerhedsbeskyttelse for ”bløde” trafikanter.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Stop den snigende trafikale egoisme
Kristian Pihl Lorentzen
Hvis vi for alvor skal gøre op med den trafikale egoisme, må vi alle tage et ansvar.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skær ikke i knoglerne, og fokusér

Ole Husum
Når økonomien er under pres, er det nødvendigt at lave nogle kortsigtede besparelser.

Debat: Himmelbjergets helhedsplan: Det lukkede og tavse byråd

Anders Hougaard
Helhedsplanen angår i allerhøjeste grad vores natur og beskyttelsen af den. Men lige præcis de partier, som ellers markerer sig mest i forhold til naturbeskyttelse, har været totalt tavse.

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her