Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Se sociale medier som et nyttigt screeningsværktøj

Arkivbillede: Niels Bo Bojesen

En ny rekrutteringsundersøgelse foretaget af Lederne viser, at hele 55 pct. af lederne bruger sociale medier ved ansættelse af en leder og kun 23 pct. bruger sociale medier ved ansættelse af en ufaglært.

Det kommer ikke bag på mig, at så mange ledere bruger sociale medier, når de ansætter. Til gengæld kommer det bag på mig, at der er så stor forskel på hvornår de bruges.

Alle medarbejdere er virksomhedens ansigt udadtil, og derfor burde alle medarbejdere matche med de værdier, som virksomheden er bygget op omkring. Sociale medier giver arbejdsgiveren muligheden for på forhånd at se, om ansøgeren ville kunne passe ind i virksomheden, og om ansøgerens værdier matcher virksomhedens.

Ram rigtigt med din jobsøgning

Der er virksomheder, hvor ufaglærte medarbejdere også har kontakt med virksomhedens kunder, og de burde derfor matche virksomhedens værdier i ligeså høj grad som topchefen.

At bruge sociale medier til at tjekke en ansøger i forbindelse med en ansættelsesproces er en mulighed, der står til rådighed for arbejdsgiveren. Som arbejdsgiver mener jeg, at man skal benytte sig af de muligheder, man har til rådighed, og se sociale medier som et nyttigt screeningsværktøj.

Til gengæld mener jeg ikke, at der burde være nogen forskel på procentdelen af arbejdsgivere, som bruger sociale medier i ansættelsen af en ufaglært og af en topchef, da sociale medier som screeningsværktøj er lige brugbart i begge ansættelsessituationer.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her