Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Byen er et inferno af cyklister, der trodser alle færdselsregler

Intet er helligt for cyklisterne. For dem handler det kun om at komme frem hurtigt. Det er på tide, at politikerne gør noget.

Arkivfoto: Joachim Ladefoged


I 2021 kan vi se frem til 20.000 flere cyklister i Aarhus, hvis det står til politikerne.

Gad vide, hvad de tænker. I forvejen er byen et inferno af cyklister, der trodser alle færdselsregler og gør byen endog meget usikker for gående.

Gør dog en indsats for at stoppe deres ulovligheder. Lad betjente på segways patruljere og uddele bøder, så alle får en mulighed for at færdes sikkert.

Som ældre, fysisk skrøbelig medborger føler jeg mig truet af de mange cyklister, som konstant cirkler ud og ind mellem fodgængere både forfra og bagfra. De cykler på fortove, gangstier, i fodgængerovergange, på gågader, modsat færdselsretningen osv.

Intet er helligt for dem. For dem gælder det kun om at komme frem hurtigst muligt. Ofte til stor fare for de gående.

Det er på tide, at politikerne begynder at prioritere gående pga. de farlige forhold. Mange cyklister kører stærkere og stærkere og mere og mere råddent.

Gør dog en indsats for at stoppe deres ulovligheder. Lad betjente på segways patruljere og uddele bøder, så alle får en mulighed for at færdes sikkert.

Det bliver værre og værre, fordi der netop ikke er sanktioner. Cyklister kan gøre, som de vil, uden at det koster dem noget, mens vi andre dagligt udsættes for trusler mod helbredet.

Sikres de gående ikke snart, bliver det dem, der tager bilen ind til byen. Og så er vi vel lige vidt.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Cyklister kører hasarderet
Lovbrud: Århusianske cyklister blæser på reglerne og kører, som det passer dem i trafikken. Østjyllands Politi vil øge fokus på problemet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her