Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Byen er et inferno af cyklister, der trodser alle færdselsregler

Intet er helligt for cyklisterne. For dem handler det kun om at komme frem hurtigt. Det er på tide, at politikerne gør noget.

Arkivfoto: Joachim Ladefoged


I 2021 kan vi se frem til 20.000 flere cyklister i Aarhus, hvis det står til politikerne.

Gad vide, hvad de tænker. I forvejen er byen et inferno af cyklister, der trodser alle færdselsregler og gør byen endog meget usikker for gående.

Gør dog en indsats for at stoppe deres ulovligheder. Lad betjente på segways patruljere og uddele bøder, så alle får en mulighed for at færdes sikkert.

Som ældre, fysisk skrøbelig medborger føler jeg mig truet af de mange cyklister, som konstant cirkler ud og ind mellem fodgængere både forfra og bagfra. De cykler på fortove, gangstier, i fodgængerovergange, på gågader, modsat færdselsretningen osv.

Intet er helligt for dem. For dem gælder det kun om at komme frem hurtigst muligt. Ofte til stor fare for de gående.

Det er på tide, at politikerne begynder at prioritere gående pga. de farlige forhold. Mange cyklister kører stærkere og stærkere og mere og mere råddent.

Gør dog en indsats for at stoppe deres ulovligheder. Lad betjente på segways patruljere og uddele bøder, så alle får en mulighed for at færdes sikkert.

Det bliver værre og værre, fordi der netop ikke er sanktioner. Cyklister kan gøre, som de vil, uden at det koster dem noget, mens vi andre dagligt udsættes for trusler mod helbredet.

Sikres de gående ikke snart, bliver det dem, der tager bilen ind til byen. Og så er vi vel lige vidt.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Cyklister kører hasarderet
Lovbrud: Århusianske cyklister blæser på reglerne og kører, som det passer dem i trafikken. Østjyllands Politi vil øge fokus på problemet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her