Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvorfor vil Socialdemokratiet kun sikre de ressourcestærkes retssikkerhed?

Lad mig være klar i spyttet: Min ambition for de udsatte grupper rækker langt højere end at stille sig tilfreds med 65 pct. rigtige afgørelser. Alt andet er skammeligt, slapt og uambitiøst.

Det er slapt, at Socialdemokratiet synes, at medhold i 65 pct. af sagerne i Ankestyrelsen er godt nok. Arkivfoto: Ole Lind

»Vi skal huske på, at vi træffer korrekte afgørelser i 65 pct. af sagerne, og det er jo ikke så ringe endda,« lød det fra Socialdemokratiet til et forslag fra LA om en fast monitorering af de mange ankeafgørelser, som kommunen enten taber eller får hjemvist. Sager, som, hvis man ser bagom, repræsenterer mennesker, der personligt betaler regningen for de mange fejlafgørelser.

LA ønsker at sikre alle borgeres retssikkerhed; derfor har jeg fremlagt et forslag, hvor vi som politikere får indsigt i kvaliteten af den sagsbehandling, vi leverer til byens borgere. Vi ønsker at tage ansvar for de alarmerende høje tal og dermed iværksætte de nødvendige politiske indsatser, så vores borgere får den hjælp, de har krav på, så vores medarbejdere føler en faglig tryghed i det arbejde, de leverer, og vores skatteydere sikres den bedste udnyttelse af skattekronerne ved at nedbringe det høje antal fejlafgørelser på 34 pct. Det er en politisk målsætning for mig at genoprette tilliden mellem borgerne og kommunen.

Hvorfor den social-demokratiske rådmand kun vil vise de ressourcestærke opmærksomhed, er mig fortsat en gåde.

Socialdemokraterne argumenterede for, at man ikke ville give byrådet adgang til oplysningerne fra Ankestyrelsen, selvom disse behandles i udvalgene. Tallene skal forblive i udvalgene og ikke forelægges den øverste myndighed, nemlig byrådet. Rådmanden, Kristian Würtz, understregede, at Aarhus får ret i 65 pct. af Ankestyrelsens afgørelser, mens andelen på landsplan i gennemsnit er 56 pct., og S-ordføreren supplerede med »65%, det er jo ikke så ringe endda«. Rådmandens svar på problematikken var en tættere dialog og mere samarbejde mellem de berørte borgere og kommunen, og han henviste til de nye brugerpaneler, han vil oprette, hvor forældre, medarbejdere og ledere skal sidde og føre en dialog.

Jeg tror på indsatsen med brugerpaneler og dialog med borgerne, men jeg mener ikke, at den kan stå alene. Min bekymring går på, at de allermest udsatte borgere ikke har ressourcerne til at sidde i sådanne brugerpaneler, og dermed vil vi fortsat svigte dem, der har størst brug for politisk opmærksomhed, nemlig de allermest udsatte, dem, der ikke har adgang til rådmandens kontor. Det kan undre mig, at den samme rådmand og for den sags skyld hele S med borgmesteren i spidsen ikke har lært noget af de dyre lærepenge i Teknik og Miljø. Der viste rådmanden eklatant mangel på dømmekraft ved ikke at skaffe sig den nødvendige indsigt i den dårlige kultur, der herskede i hans forvaltning, og ved sin manglende handling påførte han medarbejderne et politisk svigt af dimensioner.

Aarhus har sat rekord i ankesager om handicappede børn

Det er af stor vigtighed for mig, at tilliden til den kommunale service genoprettes for alle borgergrupper og ikke kun for dem, der har adgang til rådmandens kontor. Hvorfor den socialdemokratiske rådmand kun vil vise de ressourcestærke opmærksomhed, er mig fortsat en gåde, og jeg ser frem til den videre debat i byrådssalen, når mit forslag er blevet behandlet i Magistraten.

Men lad mig være klar i spyttet: Min ambition for de udsatte grupper rækker langt højere end at stille sig tilfreds med 65 pct. rigtige afgørelser. Alt andet er skammeligt, slapt og uambitiøst.

Lad mig i samme omgang sende en kæmpe stor tak til de af byrådets partier, der støttede forslaget og dermed vil bidrage til at sikre alles retssikkerhed.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Regeringen truer en dansk uddannelsessucces
Kåre Blinkenberg
I jagten på flere elever på erhvervsskolerne og skattelettelser risikerer regeringen at ødelægge voksenuddannelsescenteret VUC.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her