Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bilafgiften skal ned

Det er stort set gratis at indføre en flad registreringsafgift på 85 pct.

Finansministeriets nye beregninger viser, at det vil være stort set gratis at indføre en flad registreringsafgift på 85 pct. – så vores stemmer må ikke forstumme, før vi har opnået en mindre urimelig afgift.

Debatten er med til at svække købelysten, hvilket sænker strømmen af afgiftskroner til Christiansborg – dette kan hæleslæberne ikke overhøre for evigt.

Da finansministeriet i 2014 gennemregnede Liberal Alliances 2025-plan, var registreringsafgiften én af landets mest skadelige afgifter. Den skader arbejdsudbuddet og velfærden – beregningerne viste, at det kostede samfundet to kroner og 30 øre, hver gang staten indkasserer én krone i registreringsafgifter. Differencen er mindre i dag – men det koster stadigvæk samfundet velfærd, hver gang der indkasseres registreringsafgifter. Lad aldrig stemmerne forstumme – råb det fra enhver tagryg: Registreringsafgiften skal ned!

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her