Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hjælpen til de psykisk syge er mere eller mindre ikkeeksisterende

Nogle vil synes, at det er en meget hård overskrift. Men desværre ser vi gang på gang, hvordan mennesker med psykisk sygdom bliver negligeret af politikerne og af myndighederne i Danmark.

Nogle vil synes, at det er en meget hård overskrift. Men desværre ser vi gang på gang, hvordan mennesker med psykisk sygdom bliver negligeret af politikerne og af myndighederne i Danmark. Den 10. april i Jyllands-Posten kan vi således læse følgende vedrørende psykiatriske patienter:

»Landets psykiatere er på grund af massiv mangel på psykiatriske sengepladser tvunget til i stor stil at udskrive ikkefærdigbehandlede patienter. Det fremgår af en ny spørgeundersøgelse, som Lægeforeningen har gennemført. Næsten 6 af 10 adspurgte voksenpsykiatere angiver, at de enten dagligt eller ugentligt må udskrive en patient, som ikke er færdigbehandlet«.

Og før det har vi læst i BT, at færdigbehandlede psykiatriske patienter ikke kan udskrives fra psykiatriske hospitaler, fordi kommuner ikke kan finde bosteder/bofællesskaber til de ovennævnte patienter. Som der bl.a. står i BT den 2. april:

»I 2016 var der i gennemsnittet 66 færdigbehandlede psykiatriske patienter indlagt på hospitalerne hver dag. Det er en stigning fra 57 året før«.

Alle kommunerne har skåret ned eller vil skære ned på det sociale område – herunder det psykiatriske område – såsom væresteder for psykisk syge. I Aarhus er der kun ét værested tilbage med uddannet personale, hvor der før år 2011 var fire væresteder med uddannet personale. Hvor går de psykisk syge hen? Til varmestuer, såsom Kirkens Korshær, hvor de desværre bliver fristet med euforiserende stoffer og/eller alkohol. Desværre har jeg kendskab til mindst en psykisk person, som er begyndt med de hårde euforiserende stoffer efter at have besøgt en varmestue, hvor narkomaner og alkoholikere er.

Hvis man som psykisk syg bor alene hjemme og skal have behov for støtte, så bliver der desværre mindre og mindre støttetimer til den psykisk syge. Og det gælder desværre over hele landet.

Den 11. april oplevede jeg en person, som var så psykotisk, at vedkommende begyndte at smide sit tøj midt på strøget i en storby. Det viste sig, at personen følte sig forfulgt. Heldigvis blev der ringet efter politiet, og vedkommendes forældre kom også.

Jeg spørger: Skal den psykisk syge have det så slemt, så vedkommende ikke ænser, at han/hun stripper midt på gaden? Burde den psykisk syge ikke have fået hjælp?

Hvor er hjælpen til de psykisk syge?

Det er mig en gåde, hvorfor flertallet af folketingsmedlemmerne ikke vil have psykiatrien på finansloven, når de hver dag kan læse via pressen, at psykisk syge ikke får den hjælp, som de har behov og brug for.

Psykiatrien skal på finansloven nu og her, ellers vil der være flere skrækkelige historier om psykisk syge personer.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Kan sygdom kureres med symbolpolitik?
Ayhan Al Kole
Sundhedspersonale bør værne om patienten og politikerne om integrationsproblemerne.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her