Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvad mener Aarhus-borgmesteren?

Kan politikerne i Aarhus ikke støtte deres borgere, som politikerne i Odder og Skanderborg har gjort?

Der er mange i Solbjerg og omegn, der stiller sig selv dette spørgsmål. Vi har nu i avisen kunnet læse, hvordan byråd og borgmestre i Skanderborg og Odder stiller sig på borgernes side og afviser den planlagte jernbanelinje fra Hovedgård til Hasselager.

Timeplanen er rent tankespind og udtryk for, hvad jeg vil betegne som ”storbyfascisme”.

Vi kunne så håbe, at borgmester og byråd i Aarhus kunne nå til den samme holdning på trods af, at byrådsflertallet derved går imod sine partifæller på Christiansborg. Linjeføringen gennem Aarhus Kommune giver langt de største gener for borgerne, og på den baggrund kunne vi vel forvente opbakning mod den planlagte vandalisme af byområde og landskab med det ene formål at spare seks minutters rejsetid til en pris af 3,5-3,9 mia. kr.

Timeplanen er rent tankespind og udtryk for, hvad jeg vil betegne som ”storbyfascisme”. Hvorfor mener man, at det kun er de fire største byer, der har behov for effektiv transport, siden man med et pennestrøg fjerner Skanderborg og Vejle fra banens hovedstrækninger?

Den megen tale om et sammenhængende Danmark er da i fuldkommen modstrid med de planer, der her er lagt på bordet.

Det er en ”ommer”, så kunne borgmester og byråd i Aarhus ikke lade fornuften sejre og støtte borgerne, ligesom nabokommunerne har gjort?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned
Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her