Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvad mener Aarhus-borgmesteren?

Kan politikerne i Aarhus ikke støtte deres borgere, som politikerne i Odder og Skanderborg har gjort?

Der er mange i Solbjerg og omegn, der stiller sig selv dette spørgsmål. Vi har nu i avisen kunnet læse, hvordan byråd og borgmestre i Skanderborg og Odder stiller sig på borgernes side og afviser den planlagte jernbanelinje fra Hovedgård til Hasselager.

Timeplanen er rent tankespind og udtryk for, hvad jeg vil betegne som ”storbyfascisme”.

Vi kunne så håbe, at borgmester og byråd i Aarhus kunne nå til den samme holdning på trods af, at byrådsflertallet derved går imod sine partifæller på Christiansborg. Linjeføringen gennem Aarhus Kommune giver langt de største gener for borgerne, og på den baggrund kunne vi vel forvente opbakning mod den planlagte vandalisme af byområde og landskab med det ene formål at spare seks minutters rejsetid til en pris af 3,5-3,9 mia. kr.

Timeplanen er rent tankespind og udtryk for, hvad jeg vil betegne som ”storbyfascisme”. Hvorfor mener man, at det kun er de fire største byer, der har behov for effektiv transport, siden man med et pennestrøg fjerner Skanderborg og Vejle fra banens hovedstrækninger?

Den megen tale om et sammenhængende Danmark er da i fuldkommen modstrid med de planer, der her er lagt på bordet.

Det er en ”ommer”, så kunne borgmester og byråd i Aarhus ikke lade fornuften sejre og støtte borgerne, ligesom nabokommunerne har gjort?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her