Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Den rigtige form for indsamling?

Så blev Danmark igen hypnotiseret. Landsindsamling lørdag den 3. februar med en fem timer lang udsendelse, som handlede om at få danskerne til at give bidrag til de fattige børn. DR’s opgave var at få danskerne til at bidrage med så meget som muligt. Det lykkedes i høj grad. Tv-værterne var klædt på, og gang på gang fortalte og viste de rørende om de dårlige forhold, børnene lever under.

I callcenteret sad mange kendisser, som snakkede med folk, der ringede ind for at give bidrag – her kom også flere rørende fortællinger om, hvordan de ville bidrage.

Et mere afslappet indslag med statsministeren, som lappede cykel og kørte Signe Molde hjem.

En seer vandt en gavepakke med varer. Rejser, ophold og meget mere til 400.000 kr.

Her kunne 2.666 børn være blevet reddet (150 kr.). Ligesom flere udloddede biler også kunne være brugt til nødhjælpsarbejde.

Underholdning: Det var lidt specielt med underholdning sådan en aften, men tv-værterne fik det sagt lidt underforstået. Du må godt nyde det, når du har givet et bidrag.

Der manglede indslag om tidligere indsamlingers resultater ude i verden, hvor man kunne fortælle og vise, hvordan disse har gjort en forskel. Totalt med tidligere indsamlinger nåede man 1 mia. kr.

Det blev en lang aften med gentagelser med flere gribende beretninger og om at give bidrag (så ikke hele udsendelsen).

Er det den rigtige form for indsamling? I hele udsendelsen signaleres der til vore følelser, og vi skal have dårlig samvittighed, det gælder både børn og voksne.

Det skal pointeres, at der hersker forfærdelige forhold rundt i verden.

Det indsamlede beløb går nu til 12 organisationer, som hver især har en administration, som også har sine omkostninger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her