Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Det er børnenes Aarhus

Børnenes Aarhus er en generationsgave fra vores generation til den næste, men det er også sund fornuft at aflevere en verden og et samfund, vi kan være bekendt, til vores børn.

I sidste uge blev det første spadestik til Generationernes Hus på Aarhus Ø taget. Foto: Tanja Carstens Lund

Valgkampen er forbi, og efter højsæsonen for valgløfter kommer nu den hårde hverdag. Radikale Venstre vil straks fra byrådsperiodens start stille en række forslag til en styrket indsats på børne- og ungeområdet. De fleste børn har det godt og klarer sig godt, men nogle har brug for særlig opmærksomhed – og alle børn har brug for omsorg og de bedste rammer til leg og læring. Alle børn skal være glade børn.

Derfor skal vi bygge børnenes Aarhus. Det er en generationsgave fra vores generation til den næste, men man kunne også kalde det sund fornuft – at vi afleverer en verden og et samfund, vi kan være bekendt, til vores børn. Det skylder vi dem, men det kommer ikke af sig selv. Det kræver en ambitiøs plan, hvor vi målrettet investerer i udvikling og kvalitet.

Vi skal være bedre til at inddrage børnene i at sætte fingeren der, hvor det gør ondt.

Derfor vil Radikale Venstre de kommende fire år arbejde for at styrke trivslen og fagligheden i vuggestuer, børnehaver og skoler. Vi skal investere i veluddannede medarbejdere til både de mindste og de unge. Vi vil arbejde for at sikre faglig handlefrihed til lærere, pædagoger og andre fagprofessionelle i hverdagen.

Vi vil arbejde for en modernisering af byens folkeskoler, så klasserum, inventar og udstyr ikke bare er tidssvarende, men kan møde fremtidens krav til læring. Vi skal se på indeklima, toiletforhold og lys og lyd i daginstitutioner og i skoler, sige farvel til skæve stole og vippende borde og sikre alle børn adgang til læring.

Vi vil arbejde for mere tid til kerneopgaven ved at fjerne unødigt bureaukrati og overflødige registreringer – ikke fordi al registrering er dårlig, men fordi tiden kun kan bruges én gang.

Og endelig vil vi styrke dialogen mellem børn, forældre og fagpersoner, fordi vi tror på, at de bedste løsninger kommer, når vi taler med hinanden og deler viden og bekymringer. En god hverdag for de mindste begynder nemlig med god dialog. Derfor skal bestyrelserne i dagtilbud, skoler og fritidstilbud have styrket mulighed for at gå nye veje med netop deres institution. Vi skal være bedre til at inddrage børnene i at sætte fingeren der, hvor det gør ondt.

Vi vil tage afsæt i en kritisk gennemgang af børne- og ungeområdet, og for hvert område vil Radikale Venstre i de kommende måneder stille konkrete forslag til initiativer og ændringer – og vi vil samarbejde med alle, der har børnene i fokus. Vi kalder det ”børnenes Aarhus”, og arbejdet begynder nu.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Prøver børn grænser af, eller råber de om hjælp?
Mads Thomsen, lektor i pædagogisk psykologi Københavns Professionshøjskole Odense SV
»Børn prøver grænser af« – det er ofte ordlyden, når enten forældre, pædagoger, lærere eller andre oplever, at et barn har en adfærd, som kan virke udfordrende, forstyrrende eller provokerende.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den utrolige skandale i Aarhus

Flemming Larsen, C. F. Aagaards Vej 28, Højbjerg
Skandalen i Teknik og Miljø viser, at alt er muligt i Aarhus Kommune, hvis man har de rigtige forbindelser.

Debat: Trist, at der er så lidt liv på Bispetorvet

Hans-Henrik Bisbo, malermester emeritus, Fænøgade 5, Aarhus C
Lav en helårsskøjtebane på det kedelige torv.

Debat: Psykiatrien bør have et markant løft

Rasmus Foged, regionsrådsmedlem, Alternativet i Region Midtjylland
Hvor er det tragisk, at vores psykiatriske afdelinger er så pressede, at de ikke har mulighed for at give patienterne den ro og tryghed, de skal bruge for at blive raske.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her