Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Det er børnenes Aarhus

Børnenes Aarhus er en generationsgave fra vores generation til den næste, men det er også sund fornuft at aflevere en verden og et samfund, vi kan være bekendt, til vores børn.

I sidste uge blev det første spadestik til Generationernes Hus på Aarhus Ø taget. Foto: Tanja Carstens Lund

Valgkampen er forbi, og efter højsæsonen for valgløfter kommer nu den hårde hverdag. Radikale Venstre vil straks fra byrådsperiodens start stille en række forslag til en styrket indsats på børne- og ungeområdet. De fleste børn har det godt og klarer sig godt, men nogle har brug for særlig opmærksomhed – og alle børn har brug for omsorg og de bedste rammer til leg og læring. Alle børn skal være glade børn.

Derfor skal vi bygge børnenes Aarhus. Det er en generationsgave fra vores generation til den næste, men man kunne også kalde det sund fornuft – at vi afleverer en verden og et samfund, vi kan være bekendt, til vores børn. Det skylder vi dem, men det kommer ikke af sig selv. Det kræver en ambitiøs plan, hvor vi målrettet investerer i udvikling og kvalitet.

Vi skal være bedre til at inddrage børnene i at sætte fingeren der, hvor det gør ondt.

Derfor vil Radikale Venstre de kommende fire år arbejde for at styrke trivslen og fagligheden i vuggestuer, børnehaver og skoler. Vi skal investere i veluddannede medarbejdere til både de mindste og de unge. Vi vil arbejde for at sikre faglig handlefrihed til lærere, pædagoger og andre fagprofessionelle i hverdagen.

Vi vil arbejde for en modernisering af byens folkeskoler, så klasserum, inventar og udstyr ikke bare er tidssvarende, men kan møde fremtidens krav til læring. Vi skal se på indeklima, toiletforhold og lys og lyd i daginstitutioner og i skoler, sige farvel til skæve stole og vippende borde og sikre alle børn adgang til læring.

Vi vil arbejde for mere tid til kerneopgaven ved at fjerne unødigt bureaukrati og overflødige registreringer – ikke fordi al registrering er dårlig, men fordi tiden kun kan bruges én gang.

Og endelig vil vi styrke dialogen mellem børn, forældre og fagpersoner, fordi vi tror på, at de bedste løsninger kommer, når vi taler med hinanden og deler viden og bekymringer. En god hverdag for de mindste begynder nemlig med god dialog. Derfor skal bestyrelserne i dagtilbud, skoler og fritidstilbud have styrket mulighed for at gå nye veje med netop deres institution. Vi skal være bedre til at inddrage børnene i at sætte fingeren der, hvor det gør ondt.

Vi vil tage afsæt i en kritisk gennemgang af børne- og ungeområdet, og for hvert område vil Radikale Venstre i de kommende måneder stille konkrete forslag til initiativer og ændringer – og vi vil samarbejde med alle, der har børnene i fokus. Vi kalder det ”børnenes Aarhus”, og arbejdet begynder nu.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder
Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her