Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Fodgængerne er de mest udsatte

Tak til Uffe Normand for problematiseringen af cyklisternes trængsler på strækningen fra Dokk1 til Østbanetorvet (JP Aarhus 8/1).

Tak til Uffe Normand for problematiseringen af cyklisternes trængsler på strækningen fra Dokk1 til Østbanetorvet (JP Aarhus 8/1). Måske skulle du også gå en tur på samme strækning.

Du nævner ikke gående med et ord; men for dem er problematikken lige så stor, ja, måske endda større. Cyklisternes problemer pga. dårligt afmærkede cykelstier giver nemlig de blødere og svagere trafikanter, de gående, endnu mere vanskelige forhold. Cyklisterne spreder farlige situationer som ringe i vandet gennem hele byen. Også på strækningen fra Dokk1 til Bestseller, hvor de færdes overalt cirklende ud og ind mellem gående og ofte uden hensyntagen. Flytter man sig som gående for langsomt eller ubevidst i den forkerte retning, er kollision overhængende. Mange cyklister bliver aggressive, hvis man siger noget.

Hvor cykelstien ved Bestseller går gennem cyklisttunnellen, fortsætter cyklister, der ikke skal ned i tunnellen, ad det forholdsvist smalle gangareal ud mod kanalen. Cyklisterne kommer både forfra og bagfra – ind og ud mellem de gående – alene fordi de vil undgå lyskrydset ved Nørreport og derfor vælger at cykle over pladsen foran Bestseller og direkte ud på Bernhardt Jensens Boulevard mod Aarhus Ø – eller modsat.

Er cyklisterne – som Uffe Normand skriver – dårligt stillet, er de gående endnu værre stillet. Ikke mindst pga. cyklisters selvbestaltede ret til som cyklende at færdes overalt. Også hvor det er forbudt. Cyklisters fart og civile ulydighed vil koste liv eller førlighed. Det bliver værre og værre.

Aarhus har udviklet sig til cyklisternes paradis på bekostning af de gående.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her