Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Samarbejdet Rigshospitalet-Skejby og de højt specialiserede funktioner

En stue på Det Nye Universitetshospital i Skejby. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Samarbejdet mellem de to førende hospitaler i landet fungerer ikke optimalt. Konkurrence er sundt. Hvis det derimod bærer præg af, at man mere modarbejder end samarbejder, er der et åbenlyst ledelsesproblem.

Det er nødvendigt, at der er to store højt specialiserede hospitaler i landet. Det må derfor aldrig være således, at funktioner, der kun skal udføres ét sted i landet, automatisk flyttes til Rigshospitalet.

Disse højt specialiserede funktioner er nødvendige for at skabe det rette forskermiljø, rekruttere til stillinger fra øverste hylde og sikre udviklingen, ikke kun i Skejby, men på alle sygehusene i regionen. Det angår ikke kun Skejby. Det angår hele regionen.

Børnehjertesagen var et eksempel på, at sådanne sager fremadrettet skal både planlægges og håndteres helt anderledes.

I aviserne skrives, at Rigshospitalet aflyser 200-300 store hjerteoperationer hvert år. Det må være en selvfølgelighed, at man prioriterer patienterne så højt, at man naturligvis har spurgt Skejby, om de kan hjælpe med at overtage (nogle af) disse patienter.

Men har Rigshospitalet spurgt?

Og har man i Region Midtjylland reageret, hvis dette ikke var tilfældet?

Der skal fremadrettet være langt større fokus i regionen på at fastholde og udbygge disse højt specialiserede funktioner.

Det vil vi arbejde for i det nye regionsråd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kære statsansatte
Robert Rasmussen, Henrik Hertz Vej 43A, Åbyhøj
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her