Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vi er alle Syddjurs

Husk på, at vi alle er kommunen. Kommune betyder fællesskab. Godt valg til alle.

Der er smukt i Syddjurs Kommune. Her er vi i Mols Bjerge. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Politikerleden breder sig. Også her i Syddjurs. Ikke sjældent hører man udsagn som ”det er også den håbløse kommune – og de dumme politikere fatter ingenting”. Andre siger ”det er lige meget, hvem vi stemmer på – det bliver aldrig bedre”.

Der er tendenser til, at mange ser på kommunen som en fjende. En fjende, der vil udsulte de enkelte lokalsamfund – og som i øvrigt ikke sørger for at rydde sne til tiden.

Men husk på, at vi alle er kommunen. Kommune betyder fællesskab. Vores valgsystem gør, at vi 27 byrådspolitikere er borgernes repræsentanter.

Vi politikere er selv borgere her i Syddjurs. Fælles for os alle er, at vi vil det bedste for vores kommune. De fleste af os er i lokalpolitik med det formål at kæmpe for de ting, vi tror på. Men jeg kan garantere for, at vi 27 byrådsmedlemmer er uenige om mange ting:

Nogle synes, at en lav kommune- og ejendomsskat er vigtigst, når det gælder om at tiltrække nye borgere, mens andre af os mener, at en fremragende kommunal service for vores børn og svage medborgere er vigtigere.

Nogle synes, at det er uhyre vigtigt at give erhvervslivet de bedst mulige vilkår, mens andre af os mener, at det aldrig må ske på bekostning af naturen og miljøet.

Nogle synes, at det er vigtigt at centralisere i store enheder for at skabe en effektiv kommunal drift – eksempelvis inden for ældreplejen og skole- og daginstitutionsområdet, mens andre af os mener, at decentrale enheder er en styrke – også selv om det betyder en lidt dyrere enhedspris.

Nogle mener, at klimaforandringerne ikke er menneskeskabte, og at vi ikke bør bekymre os om eksempelvis udledning af CO2, mens andre af os mener, at det er ved at være sidste chance, hvis vi skal redde vores klodes eksistens.

Nogle mener, at kommunen skal drives som en koncern, mens andre af os mener, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at gå forrest på en række fronter – eksempelvis i forhold til at skabe flere praktikpladser for vores unge, i forhold til at sætte de kommunale medarbejderes ønsker i højsædet og lytte til deres bekymringer.

Nogle mener, at beskæftigelsesindsatsen skal drives med stokkemetoden, mens andre af os mener, at guleroden er et bedre værktøj.

Nogle mener, at vi skal støtte udviklingen i bestemte dele af kommunen, mens andre af os mener, at vi skal kigge på kommunen som helhed og bakke op om de enkelte områders styrker.

Og sådan kunne man blive ved.

Det er derfor langt fra lige meget, hvem man stemmer på ved kommunalvalget i næste uge.

Det er muligt, at vi ikke gør, hvad der forventes af os. Hvis du har den holdning, så har du heldigvis muligheden for at stille op til kommunalvalget i 2021 for at ændre på dette forhold. Det gælder nu i øvrigt alle, der har interesse i at yde en indsats for demokratiet og fællesskabet i Syddjurs.

Rigtigt godt valg til alle.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk
Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl
Debat: Aarhus og magtarrogance
Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Debat: Bravo, rådmand Simsek
Sten Weidinger, Olaf Rudes Vej 6A, Højbjerg
Ifølge JP Aarhus 10/1 vil den nye rådmand for teknik og dermed også trafik, Bünyamin Simsek, sørge for, at det katastrofale vejkryds ved Mindet/Dokk 1 bliver til et normalt T-kryds.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk

Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her