Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Biodiversitet og skovrejsning

Plantning af læhegn, vildtremisser, skovudfyldninger, etablering af vådområder, genslyngning af åer samt etablering af intelligente randzoner og vådenge. Listen er lang over naturforbedringer i Odder Kommune siden årtusindskiftet.

Alle disse projekter er med til at give mere sammenhængende natur og en større biodiversitet til stor glæde for naturen og optimale leveforhold for fugle og dyreliv.

Siden 2000 er der i Odder Kommune plantet minimum 50 ha skov. Det er sket i form af læhegn og vildtremisser, plantet gennem læplantningslauget Aarhus Syd. Hertil kommer den agerjord, som er omlagt til juletræsproduktion og private beplantninger. Store arealer er desuden udlagt til vådområder.

Den positive udvikling er et udtryk for, at den moderne landmand har lytte til samfundsudviklingen og taget sin rolle som Danmarks største naturforvalter alvorligt. Den udvikling skal fortsætte, og Odder Kommune skal fortsat være forskernes foretrukne kommune, når det gælder vandmiljø.

Jeg håber meget, at det byråd, vi har efter december, vil understøtte den positive udvikling af naturen og biodiversiteten. Det kan kun ske gennem et samarbejde mellem kommunen, forskerne og landbruget. Bliver jeg valgt, vil jeg kæmpe for det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kære statsansatte
Robert Rasmussen, Henrik Hertz Vej 43A, Åbyhøj
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her