Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Letbanen bliver chikaneret af Trafikstyrelsen

Til vælgermøde på Frederiksbjerg Skole 6/11 udtrykte et par af spidskandidaterne en bekymring over de kræfter, som tydeligvis obstruerer, at vi kan få vores nye letbane op at køre. Det blev nævnt, at Trafikstyrelsen i to tilfælde har udsat letbanens godkendelse på nogle meget tvivlsomme grundlag.

Selv om letbanen ikke bruger ”drejeskiver” og derfor markerede feltet med ”ikke relevant”, var dette åbenbart en fejl og derfor en grund til ikke at godkende letbanen. Ligeledes har Trafikstyrelsen pga. kommafejl i ansøgningen udsat godkendelsen.

Jeg synes, at det er dybt kritisabelt. Det virker jo tilmed, som om trafikminister Ole Birk Olesen og Trafikstyrelsen på forhånd har bestemt sig for, at letbanen ikke kommer til at køre før kommunalvalget.

Vi kæmper altså i Aarhus mod nogle stærke kræfter, der i mine øjne direkte modarbejder letbanen og et ellers rigtig godt projekt i Aarhus.

De fleste byrådsmedlemmer virker til at ville kæmpe for at få letbanen op at køre hurtigst muligt. Men Bünyamin Simsek var bemærkelsesværdigt stille, og han virkede ikke til at ville bekende kulør. Jeg synes, at det ville klæde Bünyamin Simsek at stå på mål for Aarhus og sætte spørgsmålstegn ved Trafikstyrelsens beslutninger, også selv om han så skal slås med nogle af sine kolleger i regeringen – eksempelvis Ole Birk Olesen. Man kan ikke bare vende letbanen ryggen, når man selv har stemt for etape et.

På trods af dette er det dejligt at se borgmester Jacob Bundsgaard og flere af de andre byrådsmedlemmer tage kampen op mod den åbenlyse obstruktion og modstand, som Aarhus Letbane har mødt indtil nu. Jeg håber, at vi hurtigst muligt får en hurtig, lydløs og velfungerende letbane at se i Aarhus med glade passagerer. Det er så nemt at kalde letbanen en Aarhus-historie, men det bliver den helt sikkert ikke – trods modstanden fra hovedstaden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her