Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Aarhus skaber ny indsigt i projekter

Børn og Unge har løbende gang i mange projekter. Katrinebjergskolen, hvor billedet er taget, oprettede i 2016 en spe cialpædagogisk klasse efter det amerikanske Nest-system. Nu skabes der bedre overblik over de mange projekter under Børn og Unge. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Projekter, projekter, projekter. I en organisation med 12.000 medarbejdere og 450 arbejdspladser, der hver dag huser tilbud til i alt 60.000 børn og unge i dagtilbud, skoler og fritidstilbud, er det ikke alle, der hverken kan eller skal have overblik over alle projekter.

Manglende viden om hvem, hvorfor og hvordan kan være med til at skabe usikkerhed.

Spørgsmål som ”er vi med i det?” eller ”hvem har besluttet det?” er helt naturlige, hvis man som lærer, pædagog eller pædagogisk assistent hører om et nyt initiativ. Manglende viden om hvem, hvorfor og hvordan kan være med til at skabe usikkerhed – er det her relevant for mig?

Det råder Børn og Unge, Århus Lærerforening, BUPL Århus og Foa i Aarhus nu bod på. I samarbejde har vi skabt et elektronisk overblik, som gør det let og overskueligt for medarbejdere og ledere at få indblik i projekterne.

Målet er klart: Ved at dele viden på en enkel og overskuelig måde kan vi forhåbentlig hæve niveauet af viden, mindske usikkerheden for den enkelte leder eller medarbejder og i sidste ende øge kvaliteten i dagtilbud, skoler og fritidstilbud.

Vi vil skabe en mere gennemsigtig organisation. Kunne vi begrænse mængden af projekter, ville det da være skønt, men det er ikke målet. I stedet hjælper vi på en enkel og overskuelig måde den ene hånd til i højere grad at vide, hvad den anden laver. Til gavn for de børn og unge, som hver dag kommer hos os.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her