Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Tidsbegrænsning på parkeringsplads i Botanisk Have

Poppelpladsen er fortrinsvis til besøgende til Den Gamle By og væksthusene i Botanisk Have.

Det skal være slut med fri parkering på den runde p-plads Poppelpladsen midt i Botanisk Have.

Pladsen med plads til 120 biler er nyrenoveret med markerede p-båse og blev taget i brug igen i december, efter at den havde været lukket i et par år, mens det nye væksthus blev opført.

Meningen er, at Poppelpladsen skal være til rådighed for besøgende til Den Gamle By og til Botanisk Have med væksthusene.

Fra den 16. april bliver der adgang for publikum til det nye store tropehus og de renoverede væksthuse samt til den nye café, som er indrettet i det gamle tropehus.

Indvielsen af de nye væksthuse sker dog først til september, når også formidlingscentret med undervisningslokaler og udstillinger er færdigt.

For at undgå, at Poppelpladsen bliver brugt til heldagsparkering f.eks. af folk med arbejde i Aarhus centrum, ønsker Teknik og Miljø at indføre en tidsbegrænsning på fem timer på pladsen i tidsrummet kl. 8-18 alle dage.

Mens pladsen har været lukket, er der indført fem timers parkering bl.a. på Eugen Warmings Vej af hensyn til Den Gamle By.

Selv om kommunen ejer Poppelpladsen i forvejen, skal byrådet godkende, at ejerskabet flyttes fra Natur og Miljø til Trafik og Veje, og at pladsen optages som offentlig vej.

Det er en betingelse for, at der kan indføres en tidsbegrænset parkering, og at kommunens p-vagter kan uddele girokort til dem, der måtte forsynde sig imod de nye regler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Spil ikke hasard med mit barnebarns liv

Hanne Holst Rasmussen
Åbent brev til sygehusledelsen på Aarhus Universitetshospital, Skejby.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her