Kultur

Byråd med i kamp mod ekstremisme

Bispetorv bliver rammen, når et enigt byråd fejrer tolerance inden ekstremistisk demonstration.

Aarhus Byråd holder 21. marts fredelig demonstration mod de ekstremisiske grupper, der demonstrerer i Aarhus d. 31. marts. Foto: Ole Lind

Samtlige partier i Aarhus Byråd har nu besluttet at holde en tværpolitisk moddemonstration til den demonstration, som Danish Defence League, en ekstremistisk gruppe, vil holde i byen d. 31. marts.

Den nye demonstration er planlagt til den 21. marts, hvilket også er FN’s Antiracismedag, og skal være en markering af den tolerance, som Aarhus gerne vil være et eksempel på.

Aarhus skal ikke misbruges

I en samlet pressemeddelelse lyder begrundelsen fra Århus Byråd:

”Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper – uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se passivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.”

Håbet fra byrådet er samtidig, at tolerancefejringen vil lægge en dæmpende effekt på den ekstremistiske demonstration.

Byråd maner til besindighed

Fra kl. 16 vil der være musik, taler og underholdning til alle fremmødte på Bispetorv i midten af Aarhus.

Desuden håber byrådet, at fremmødte d. 31. marts ikke vil lade sig provokere af ekstremistiske grupper, så man kan undgå voldelige sammenstød.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her