Kultur

Bymuseet flytter til Den Gamle By

Politikere har besluttet, at bymuseet skal flytte ind i et mere besøgt museum.

Bymuseet i Århus. Arkivfoto: Ole Lind

Partierne bag budgetforliget har besluttet at sælge bymuseets bygning i Carl Blochs Gade og lade museet flytte til Den Gamle By.

Placeringen i Den Gamle By skal give bymuseet muligheder for at udvikle sig og øge besøgstallet.

”Århus fortjener et stærkt museum, der kan fortælle historien om vores spændende by. Jeg er sikker på at et samarbejde med Den Gamle By, vil give museet et tiltrængt løft til gavn og glæde for byens borgere og gæster,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen.

Når den gamle bygning i Carl Blochs Gade bliver solgt, skal fire millioner fra salget bruges på Århus Kommunes bestræbelser på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

null
Følg
Jyllands-Posten
En ønskejul når livet er svært
Organisationen Ønske Jul hjælper hvert år hårdt ramte familier til at få en god jul. Siden 2012 har de sørget for, at midtjyske familier med ondt i livet også får en juleaften med alt, hvad der hører til.
Fra voksen kvinde til barn igen
Det handler om at være et barn uden at blive overdrevet barnlig for 26-årige Fanny Louise Bernth, der spiller hovedrollen som Karla i familieforestillingen ”Karlas Kabale” på Aarhus Teater.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her