Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Udvidet festival for litteraturen

Litteraturfestivalen Verbale Pupiller åbner i dag med et udvidet program, der strækker sig over fire dage.

Skærmdump fra verbalepupiller.dk

Responsen var god, da arrangørerne af litteraturfestivalen Verbale Pupiller over to dage i efteråret 2007 trak flere end 1.000 mennesker til Studenterhuset på Århus Havn.

Både Aarhus Universitet og Forfatterskolen i København har vist interesse for festivalen, der løber af stablen for anden gang. Universitetet har allerede holdt et seminar i forbindelse med festivalen, der begynder for alvor i dag i Århus Kunstbygning.

Verbale Pupiller er udvidet fra tre til fire dage og omfatter nu 30 billedkunstnere, 30 digtere og 30 små forlag fra hele Norden.

Skandinavisk festival


»Verbale Pupiller var fra begyndelsen formuleret som en skandinavisk festival, og vi glæder os over samarbejdet med aktørerne fra Norge og Sverige,« siger festivalarrangør Mathias Kokholm, som tillægger de små forlag stor værdi.

»Forlagene er en væsentlig del af festivalen. Bogbranchen har ændret sig meget i løbet af de seneste år, og en stor del af poesien udgives nu på små forlag. De økonomiske interesser er til at overse på disse kunstnerdrevne forlag.«

Mathias Kokholm glæder sig også over at have billedkunsten med på festivalen.

»Billedkunsten er udvalgt, så den spiller sammen med den anden kunst i rummet,« siger arrangøren om festivalen, der præsenterer både billedkunst, litteratur, kritik og formidling i samme rum i Århus Kunstbygning.

Nyt liv på Godsbanen

Mathias Kokholm efterlyste allerede for to år siden en samling af byens litterære miljø, eksempelvis i form af en forfatterskole.

»Jeg synes ikke rigtigt, at politikerne lever op til ambitionerne om en århusiansk litteraturpolitik,« lyder det nu fra festivalarrangøren, som dog har store forventninger til de kommende aktiviteter på Godsbanen.

»Hvis arrangører af oplæsninger og folk bag små forlag og tidsskrifter får værksted under samme tag, vil miljøet blive endnu stærkere. Kombinationen af de forskellige erfaringer og fagligheder vil uden tvivl være til fordel for vækstlagene.«

Mattias Kokholm mener dog stadig, at litteraturen har dårligere vilkår end andre kunstarter.

»Vi kan glæde os over, at litteraturen er skrevet ind med en halv side i kulturhandlingsplanen, men der er mange flere formidlingsplatforme for de andre kunstarter, eksempelvis musikken og billedkunsten.«

Verbale Pupiller

Århus Kunstbygning den 22.-25. oktober.

Festivalen åbnes officielt torsdag den 22. oktober kl. 19 med åbningstale ved Peter Laugesen.

Fredag den 23. oktober mellem kl. 17 og 19 vil der være fernisering på udstillingen Verbale Pupiller.

Lørdag kl. 12 begynder publikationsmessen

Verbale Pupiller.

www.verbalepupiller.dk.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tag ansvar for egne handlinger – også på internettet

Signe Bøgevald Hansen, politisk formand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus
Kampen mod ufrivillig deling af private billeder er en frihedskamp. For friheden eksisterer ikke for den, der ufrivilligt for delt private billeder, hvis vi ikke tager ansvar for vores egne handlinger

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere
Tag ansvar for egne handlinger – også på internettet
Kampen mod ufrivillig deling af private billeder er en frihedskamp. For friheden eksisterer ikke for den, der ufrivilligt for delt private billeder, hvis vi ikke tager ansvar for vores egne handlinger 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her