Kultur

Kontant anerkendelse til to mænd med uldsokker i sandalerne

De to kunstneriske ledere fra dansekompagniet Don Gnu har modtaget et legat for deres virke og den mode, de har skabt

Med 30.000 kr. blev det aarhusianske dansekompagni Don Gnu tirsdag anerkendt for sit virke, da de to kunstneriske ledere, Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, modtog et legat fra en fond, der sætter mere end almindeligt pris på dans.

Det er Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorffs Fond, der har fået øje på danserne og understregede, at tildelingen af legatet sker ikke på baggrund af en enkelt forestilling, men som en anerkendelse af de to mænds samlede kunstneriske virke som koreografer og dansere i kompagniet.

Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen kan også danse med sokker i sandaler. Pressefoto: Christoffer Brekne

I indstillingen stod bl.a., at Don Gnus to mænd »må være det nærmeste, man kan komme på "siamesiske tvillinger" inden for den danske dans. Her er i hvert fald to koreografer og dansere, der sammen har skabt den ene ustyrlige machoforestilling efter den anden – uforudsigeligt, brutalt og vidunderligt maskulint.«

Desuden hed det, at har »skabt overrumplende ny mode blandt både dansere og muskelmænd: En rigtig mand går ikke bare i sandaler, men i hjemmestrikkede uldsokker i sandalerne. Det får humøret til at brede sig hos publikum. Bliv ved med det.«

Don Gnu holder til på Bora Bora, og det er også her, at der den 9. november er danmarkspremiere på den nye forestilling, "Human in Balance", som laves i et samarbejde med dansere fra den cypriotiske by Pafos, der er europæisk kulturhovedstad sammen med Aarhus.

Den forestilling forgår på en halv tons tung, roterende vippescene. der skal sætte fokus på, hvordan man kan genfinde balancen i et Europa, der, som Don Gnu beskriver det, står over en række store økonomiske og samfundsmæssige udfordringer. Ideen er, at ingen kan bevæge sig på vippescenen uden at påvirke de andre.

Forestillingen har haft premiere på Cypern. Den spiller også den 10. november i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her