Kultur

Drøje anmelderhug til 2017-musical

Anmelderne bryder sig ikke om ”Efter brylluppet”. Det gør publikum: Der er solgt 18.000 billetter.

Instruktøren Peter Langdal i en afslappet stund inden premieren på ”Efter brylluppet” lørdag. Foto: Tanja Carstens Lund

»Det er jo ikke altid, at anmeldere og publikum er enige.«

Det er den nøgterne konstatering fra Musikhuset Aarhus’ programchef, Mette Kier, efter at avisernes anmeldere har uddelt drøje hug til musicalen ”Efter brylluppet”, der havde premiere lørdag. Den er anden del af musikhusets store 2017-satsning med en gentænkt version af tre af filminstruktøren Susanne Biers berømmede film.

Mette Kier er »overrasket og skuffet« over de hårde anmeldelser, hvor f.eks. BT har givet én stjerne, Jyllands-Posten og Århus Stiftstidende to stjerner og Politiken to hjerter.

»Det er ikke den tilbagemelding, vi har fået fra publikum,« siger hun med henvisning til kommentarer på Facebook som »Det var en super oplevelse« og »Fantastisk forestilling«.

Et planlagt genrebrud

»Vi har taget afsæt i kulturhovedstadsårets tema, ”Let’s Rethink”, så det er en anderledes musical, et genrebrud. Jeg er selv tilfreds med resultatet og føler mig godt underholdt.«

Jyllands-Postens anmelder mener, at man »haster igennem scene efter scene, masser af energi, ingen ro, sang efter sang, ind og ud, små sjove optrin, der aldrig bliver andet end vignetter« og uddyber, at »det samlede resultat er en alt for lang og hektisk forestilling, der stritter i alle retninger, bare sjældent den rigtige.«

Politiken skriver, at »selv om rollelisten er imponerende, den visionære Peter Langdal har sat i scene, og man har indforskrevet toppen af den danske pop- og rockelite til at komponere musikken, ja, så er resultatet af anstrengelserne en rodet, langstrakt og uforløst affære, der kun glimtvis underholder eller rører.«

Århus Stiftstidendes anmelder krummer tæer og »forundres såre over, at barren skal sættes så lavt i et af de største projekter i kulturhovedstadsåret«.

Avisen har dog ros til to af skuespillerne, Cecilie Stenspil og Kasper Leisner, for deres evne til at »skabe sprækker af troværdige følelser i den mundfuld pladdersentimentalitet som sangteksterne driver af«.

BT mener, at ”Efter brylluppet” er en enorm skuffelse som musical, og at »det er utroligt ærgerligt, for alle de gode kræfter, der er involveret i projektet, burde kunne skabe noget langt, langt bedre«.

Avisen konkluderer, at resultatet simpelthen er »grusomt« og »reelt en mishandling af Susanne Biers fine film«.

Musicalen spiller i alt 19 gange i Aarhus, inden den skal videre til Betty Nansen Teatret i København.

Oprindeligt var planen 14 forestillinger, men pga. stor efterspørgsel blev der sat fem forestillinger mere på programmet, siger Mette Kier. Der er indtil nu solgt 18.000 billetter, de 500 alene siden premieren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her