*

Kultur

Koncert med ny musik om naturen og med udsigt over byen

Bandet Malmø har netop spillet rundt om et træ i skoven. Nu er scenen taget af Salling.

Der er god udsigt, når den aarhusianske musiker Maria Malmø og hendes band, Malmø, fredag kl. 18-20 på Salling Rooftop spiller numre fra det nye album, der udkommer samme dag.

Titlen er på albummet er “We Come From The Stars”, og på to af dets numre, ”The Way” og ”Four Lands”, medvirker den færøske kunstner Eivør.

Det var netop sammen med hende og strygekvartetten Who Killed Bambi, at Malmø under festugen gav en koncert i Havreballe Skov, ”Tree Of Souls” omkring et ganske særligt sjæletræ i skoven.

Naturen spiller en rolle

Det var en installationskoncert, hvor der var tre scener med musik, mens dansere og akrobater bevægede sig rundt mellem publikum og trækronerne.

Maria Malmøs idé med denne skovkoncert var at udvide koncertoplevelsen ved at blande musikken med andre kunstarter – dans, visuals, design og akrobatik – og udnytte naturen som scene.

I det hele taget spiller naturen en stor rolle i Maria Malmøs liv, også det musikalske. De første grundsten til det nye album blev lagt i Himalayas bjerge i vinteren 2015. Mange er numrene er skrevet midt i bjergene, andre i Aarhus. Det afspejler med musikerens egne ord en følelsesmæssig rejse fra Aarhus til Himalaya.

Maria Malmø arbejder videre med mange af idéerne fra Tree Of Souls-koncerten i sit eget projekt. Bl.a. vil hun skabe en meget visuel koncert, der bruger virkemidler fra dans, billedkunst og design.

Malmø skal på turné til en række danske spillesteder i forbindelse med udgivelsen af albummet.

Den 23. september spiller bandet således på Walthers Musikcafé i Skanderborg.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Ulækre skoletoiletter – har forældrene ikke et ansvar?

Sidsel Vejby, cand. ling. merc. (mor til børn i hhv. 1. og 4. klasse) Rønbjergvej 15, Risskov
På mine børns skole er toiletterne lige så uhumske som før renoveringen.

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder

Debat: Selvfølgelig skal elever i folkeskolen til julegudstjeneste

Sebastian Joubert | S. Kaimson, Byrådskandidat for De Konservative, Vester Allé 21- 2., Aarhus C
Hvis ikke vi bliver mindet om, hvorfor vi holder jul, bliver det hele bare en gaveregn – uden at der er en mening med det.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her