Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Kultur

Smukfest udvider hovedsædet

Skanderborg Festivalklub har vokseværk og udvider med ny lagerhal og kontorlokaler.

Arrangøren af Smukfest kan ikke længere være i hovedsædet på Birkevej i Skanderborg. Antallet af ansatte nærmer sig 30, og Skanderborg Festivalklub er derfor ved at udvide hovedsædet og bygger samtidig en ny lagerhal.

»Antallet af fastansatte har været jævnt voksende. Samtidig har vi nogle projektansatte og praktikanter, så vi kan simpelthen ikke være der mere,« forklarer den ansvarlige for byggeriet, produktionskoordinator Christer Steffensen, der også kan berette om, hvordan festivalen har måttet ty til utraditionelle løsninger for at skaffe folk en arbejdsplads.

Auktionshal revet ned

»For at kunne være der og opretholde en vis arbejdskomfort har nogle af os været nødsaget til at arbejde i de skurvogne, som vi bruger i skoven i forbindelse med festivalen. Det har da gået, men har naturligvis ikke været optimalt.«

Bygningerne på Birkevej har tidligere huset Østjyske Landbrugsauktioner. Hovedbygningen blev bygget som kontor for festivalen med plads til 10-12 medarbejdere, mens den tidligere auktionshal i mange år har været anvendt til opbevaring af materialer til festivalen.

Vi vil gerne genbruge flere af de materialer, vi bruger til at bygge festival
Christer Steffensen, produktionskoordinator, Smukfest

Den er blevet revet ned. I stedet opføres en ny kontorbygning på omkring 1.000 etagemeter – heraf 400 kvm. på første sal. Byggestilen er rå, og bygningen er groft sagt en stor hal med kontorer. I den ene ende, hvor der ikke er første sal, indrettes et stort område i typisk Smukfest-stil med loft til kip med et ildsted og hængesofaer.

»Vi laver et rum, hvor der kan sidde 50-60 personer, men det bliver primært til interne arrangementer. Vi har lejet nogle af lokalerne i det nye byggeri ud til selskabet Event Safety, som vi driver sammen med Muskelsvindsfonden. De afholder kurser en gang imellem, og det er der lavet plads til, og vores egne sikkerhedskurser for de frivillige ledere vil sikkert også foregå der,« forklarer Christer Steffensen.

Kontorer er fordelt

Hovedbygningen kommer fortsat til at rumme festivalklubbens reception og kantine samt administration, økonomiafdeling, booking og kommunikationsafdeling.

Tre ansatte i Smuk Event, der laver arrangementer for andre og bl.a. stod for maden i forbindelse med DGI-landsstævnet i Aalborg, får kontorer i den nye bygning. Det gælder også folkene i lager og logistik-afdelingen samt Christer Steffensens egen praktikafdeling med fem-seks ansatte, der står for opbygning og nedtagning af festivalpladsen samt vedligholdelse.

Liv og glade dage. Men den arrangerer ikke sig selv, sådan en festival i bøgeskoven. Det er en helårsarbejdsplads for omkring 30 personer. Foto: Joachim Ladefoged

Tabet af lagerfaciliteter erstattes af en ny stor hal, som er under opførelse på festivalområdet Kærligheden ved motorvejen sydvest for Dyrehaven.

»Den er endnu større, end vores lager på Birkevej var, men vi får også brug for mere plads. Vi vil gerne genbruge flere af de materialer, vi bruger til at bygge festivalpladsen med. De holder sig bedre, hvis de ligger tørt og godt,« siger produktionskoordinatoren.

Den samlede pris for de to nye bygninger er ifølge Steffensen omkring 8 mio. kr.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her