*

Kultur

Publikum: Smukfest har været noget nær perfekt

Gæsterne kunne søndag opsummere. Smukfest 2017 har været et smukt overflødighedshorn af oplevelser. Musikprogrammet har dog tilgodeset de unge mere end de ældre, er vurderingen.

Omgivelserne på Smukfest får topkarakterer fra gæsterne. Foto: Joachim Ladefoged

Noget nær perfekt.

Det er nok den mest dækkende konklusion på en mini-rundspørge søndag af publikums vurdering af Smukfest 2017.

»En kæmpesucces. Det hele har været vildt godt,« lyder således sammenfatningen fra studerende Amalie Jegstrup Jensen, Aarhus.

Hun har selv boet i et paphus i det nye bæredygtige campingområde Skovlunden med veninden Trine Bredow Christensen.

Et smagfuldt punktum for en smagfuld fest

»Det har fungeret fint, selv om pladsen har været trang, og der har været ro, når vi kom hjem,« fortæller Trine Bredow Christensen, Skanderborg.

Begge fremhæver stemningen, som både værter og gæster har været med til at skabe.

»Der sker bare hele tiden noget, som man ikke lige have forventet. Alle snakker med alle og er imødekommende og venlige,« siger hun.

Socialformidler Helle Madsen, Kalundborg, er positivt overrasket over sin første festival i Skanderborg.

Scenetjek: Fuld fart på parkeringspladsen

»Her er lækkert. Kulissen er i orden, og så kan jeg godt lide, at festivalen har så meget fokus på genbrug,« fortæller hun.

Hvis Helle Madsen endelig skal sætte en finger på noget, skal det være musikprogrammet.

»Der har måske manglet et stort hovednavn. På den anden side, er det ikke så vigtigt. Der er flere koncerter, jeg alligevel aldrig nåede, fordi jeg mødte nogle interessante mennesker,« fortæller Helle Madsen.

Annette Kaas, miljøterapeut fra Kalundborg, erklærer sig imponeret.

Monopol og Smukfest: Hvad har et gipsloft med musik at gøre?

»Hver dag kommer man ind på en flot festivalplads, der er ryddet helt op, flisen er revet, og der står nogle flinke mennesker og tager imod. Selv om jeg er træt nu, har jeg allerede lyst til at komme igen til næste år. Sådan tror jeg ikke, jeg ville have det efter en uge på Roskilde Festival,« vurderer hun.

Den 54-årige fabriksarbejder Jørn Larsen, Skive, roser arrangøren for de mange flotte barer og installationer i skoven.

»Man kan mærke, at der er lagt mange kræfter i at bygge festivalen op. Der er jo ikke noget, der er plant i den skov, så det har været et stort arbejde,« vurderer han og tilføjer:

»Jeg savner en stor kunstner på plakaten. Der er ikke noget musik, jeg som sådan har set frem til, men det skal nu ikke afholde mig for at komme igen,« siger Jørn Larsen.

 

Udskældt betalingschip slår rekord i skoven på Smukfest

Satsningen på forelæsninger på snakkescenen Udsigten får stor ros, men ingeniør Jens Mikkelsen fra Silkeborg advarer mod at sætte alt for alvorlige emner på dagsordenen.

»Folk bruger Smukfest til at koble af fra hverdagens problemer. Det er værdifuldt, og man skal passe på, at man ikke pådutter gæsterne en masse problemer om klima og den slags. Men jeg hørte selv en snak om mobilafhængighed, og det ramte plet,« understreger han.

De unge, vi talte med, udtrykker generelt mere tilfredshed med musikken end de ældre gæster.

»Musikken har været vildt fed i år,« erklærer f. eks. den 20-årige Signe Jørgensen fra Aalborg.

»Vi er blevet forkælet med mange kunstnere, der hitter i vores aldersgruppe, f. eks. Zara Larsson. Og så har vi også dj-nattefesten tre dage i træk med Major Lazer, DJ Snake og Alesso. Det siger nok ikke folk over 40 så meget, men vi havde en megafest,« fastslår hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her