*

Kultur

Scenetjek: Med fællessang, flirten og følsomhed oplivede Burhan G Bøgescenens publikum

Det tog lidt tid, før Burhan G fik publikummet i omdrejninger.

Med en blå kasket og en polkaprikket poloen gjorde Burhan G fredag sin entre på Smukfests Bøgescene. Foto: Kristian K. Jørgensen

»Det var en rigtig god koncert. Jeg savnede kun, at han smed lidt tøj,« lød den umiddelbare vurdering fra koncertgængeren Lene Jacobsen, der var blandt de mange, der bevidnede Burhan G's koncert ved Bøgescenen på Smukfest fredag.

Her rullede popsangeren sit store hitkatalog ud, men det virkede som om, at publikum først skulle varmes op.  

»Jeg skulle have taget en taxa hjem,« lød en strofe i »Nathalia,« som Burhan G indledte koncerten med.

Og selv om popprinsen nok ikke mente det bogstaveligt, så tydede noget på, at Burhan G ønskede et mere feststemt publikum. 

»Der er fest, party people,« lød det entusiastisk fra Burhan G, uden at det dog resulterede i den helt vilde ekstase.

Midtvejs i koncerten bød Burhan G på et cover af den ikoniske Michael Jackson-sang »Wanna be startin' somethin',« og den startede sjovt nok noget hos publikum.

I hvert fald skete der noget mærkbart med publikum tre kvarter inde i koncerten, hvor Burhan G's lyse flødestemme rungede ud over Bøgescenen ved hittet »Jeg vil ha' dig for mig selv,« der blev kvitteret med en stor klapsalve da nummeret var ovre.

Herefter fulgte fællessang ved en af popsangerens mest kendte numre »Tættere på himlen,« hvis »åh-uh-åh«-omkvæd gjorde det nemt for selv de mest promillepåvirke publikummer at synge med.

Om aftenen er der dræbersnegle – når man står op, er der lune kanelsnegle

Afslutningsvist fulgte en serie af en lille håndfuld hits, blandt andet »Jeg' i live,« der blev understøttet af et band, der gennem hele koncerten var yderst velspillende.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her