*

Kultur

Hård tråd skræmte regnen væk

Pretty Maids scorede sikkert ved at få både vejret og publikum til at klare op.

ARENSBAK HELLE

Pretty Maids, Stjernescenen, lørdag eftermiddag

Vejrtjenesten DMI havde egentlig forudsagt vedvarende byger til hen under aften, men da Pretty Maids lørdag ved fyraftenstid indtog Stjernescenen, fordampede regnen.

Da de garvede Horsens-gutter kort inde i koncerten kom til nummeret "Little drops from heaven” kunne forsanger Poul Christensen kigge op og konstatere, at opklaringen allerede var en realitet.

Med en koncert lørdag eftermiddag – på fjerdedagen af en festival – skal man have en vis rutine, hvis man skal fyre op under et småtræt publikum. Men det magtede heavy-bandet, og tung rock, der kan mærkes helt ned i maven, er måske mere effektivt end enTreo-tablet.

De gamle ”røvhuller” – det sagde Poul Christensen selv – fik publikum på benene, fik dem til at rocke og til sidst at synge med.  Ikke mindst på Please don’t leave me, hvor publikum stadig husker teksten.

Pretty Maids har aldrig været bange for at hylde andres musik, så som indledning på en heavy-hymne fik vi et par minutter af Pink Floyds ”Another brick in the wall”, og senere det forrygende Gasolin-nummer ”Det bedste til mig og mine venner”.

Mange af numrene er fra 1980’erne. En stor del af publikum var da allerede store nok til selv at have været med til nogle af de første koncerter. De kom for at få noget rå guitar, headbanging og heay-attituder. De fik de. Ikke mindst i det afsluttende nummer »Future World«, som på alle måder rammer det ind, som Pretty Maids er bedst til: At levere hård rock kombineret med en smuk synth-klang.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her