Kultur

Det endelige program for Aarhus Festuge er offentliggjort

Festugen får endnu engang et bredt program, når de aarhusianske gader fyldes med en uges fest.

Det aarhusianske gader fyldes med musik, kunst og sigøjnercirkus under dette års festuge. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen

Om ganske kort tid flytter festen ud i de aarhusianske gader, når Aarhus Festuge endnu engang inviterer til en uges fest og kulturelle indslag fra den 25. august til 3. september.

Arrangørerne har netop offentliggjort ugens program på Aarhusfestuge.dk, hvor det er muligt at danne sig et overblik over begivenhederne

Festugen vil traditionen tro være fyldt med mange musikalske indslag på byens gader og spillesteder, hvor både nationale såvel som internationale artister vil underholde festugefolket. Men programmet vil også byde på mere alternative former for underholdning f.eks. vil der blive opsat en minitogbane i Byparken, hvor det vil være muligt at sidde på sin egen togvogn, mens man bliver fragtet rundt i parken.

Hvis man er et konkurrencemenneske og ferm med en hammer vil det være muligt at få stillet sin lyst under festlighederne, når Det Irske Telt på banegårdsgade inviterer til Aarhusmesterskaberne i søm, hvor Aarhus sande søm-mester skal findes.

På Godsbanen afholdes i løbet af festugen Splittergal Sigøjner Festival, hvor romaernes alsidige kultur vil blive fejret. På festivalen vil det bl.a. være muligt at opleve autentisk sigøjnerdans fra Rumænien og blæseinstrumentmusik fra Bulgarien, mens det tyske cirkus Zirkus Bunderhund fra Berlin vil opføre forestillinger, hvor romaer leverer musikken.

Aarhus kommer til at være fuld af aktiviteter under byfesten, når festugeprogrammets over 1000 begivenheder løber af stablen, hvor arrangøren lover underholdning inden for teater, dans, musik, debat, scenekunst.

»Årets program viser den bredde og alsidighed, som Aarhus Festuge skal indeholde. Der er stjernespækkede forestillinger med internationalt anerkendte navne, men der er også plads til vækstlagene og de ildsjæle, der brænder for at skabe kultur i en mindre eller anderledes målestok. I år er temaet ’Bridging’, og programmet afspejler desuden også den samlende effekt, Festugen har på byen, og der er et væld arrangementer, vi er enormt stolte af at dele og have skabt i samarbejde med byens aktører,« siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her