Kultur

Masser af musik og masser af regn

Politi og skadestuen modtog kun få henvendelser i forbindelse med weekendens Northside Festival. De kommende dage gælder det en storstilet oprydning i festivalområdet.

Lørdagens koncert med Thomas Helmig var et af festivalens højdepunkter. Både anmeldere og publikum var begejstrede for mødet med den aarhusianske popsanger, der leverede en stribe af sine største slagsange. Foto: Casper Dalhoff

»Northside blev som altid afviklet i god ro og orden,« lyder det med tilfredshed fra festivalen, der brugte mandagen på at rydde op efter weekendens festligheder.

Det tyder også på en rolig festival, hvis man kigger på antallet af henvendelser, som både politi og sygehuse har fået. Kun fem anmeldelser har politiet modtaget efter Northside.

Der er ingen tvivl om, at med det vejr, der har været og med alle de mennesker, så har det set lidt voldsomt ud.
Kim Gulvad Svendsen, Center for Byens Anvendelse Center for Byens Anvendelse

Fire af anmeldelserne drejede sig om lommetyveri. Derudover var der en enkelt ung mand, der havde fået så meget at drikke, at festivalen valgte at bortvise ham. Det blev han utilfreds over, hvorefter han begyndte at opføre sig aggressivt. Det førte til festivalens eneste anholdelse i løbet af weekenden.

Generelt konstaterer Østjyllands Politi, at der »derudover ikke har været noget særligt for politiet«.

Stille på skadestuen

Heller ikke på skadestuen var der ekstraordinær travlhed.

»Vi havde beregnet for meget bemanding i forhold til det antal skader, folk kom med. Selv om festivalen har øget deltagertallet med 10.000, var der overraskende stille,« siger Anette Bäckström, afdelingssygeplejerske på skadestuen på Aarhus Universitetshospital.

Festival

Northside

  • 40.000 deltog i årets Northside mellem den 9. og 11. juni, hvilket var en stigning på 10.000 fra sidste år.
  • Der har i år været fuldstændigt udsolgt til festivalen, der bl.a. bød på hovednavne som Frank Ocean, Radiohead og The Prodigy.
  • Østjyllands Politi har i løbet af weekenden modtaget fem anmeldelser.
  • Northside står selv for oprydning i det område, hvor gæsterne primært færdes, f.eks. Søren Frichs Vej og dele af Silkeborgvej. Det har festivalen ca. 25 frivillige til at gøre.
  • Northside-festivalen blev gennemført for første gang i 2010.

Afdelingen modtog bl.a. patienter med alkoholforgiftning og nogle tilfælde af forstuvede ankler i løbet af weekenden.

Pløre gav mere rod

Større problemer var der på festivalpladsen, hvor kraftige regnskyl fredag og søndag aften forvandlede området til et dybt, pløret ælte á la Roskilde-festivalens berygtede ”Smatten”.

Regnen skyllede dog ikke vejene rene, så det måtte et frivilligt rengøringshold fra Northside klare.

Især Søren Frichs Vej, Silkeborgvej og den del af Brabrandstien, der bliver kaldt Caminoen, blev godt brugt i løbet af weekenden.

Her efterlod gæsterne bl.a. ølkrus og andre efterladenskaber fra festlighederne. Også om dagen opholdt gæsterne sig på græsplænen udenfor festivalens indgang for at drikke billige øl og spiritus, før de gik ind til pladsen, hvor fadøllene var dyrere.

Hos Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse lader det dog til, at Northside har efterladt et godt indtryk, trods skrald fra gæsterne.

»Der er ingen tvivl om, at med det vejr, der har været og med alle de mennesker, så har det set lidt voldsomt ud. Northside står selv for oprydningen i de områder, hvor de ved, at deres gæster færdes, og der tager de bestemt ansvar,« siger Kim Gulvad Svendsen chef for Drift og Myndighed hos Center for Byens Anvendelse.

Nu sætter festivalen igen billige billetter til salg

I alt 40.000 mennesker var samlet i løbet af weekenden på området i Ådalen på Søren Frichs Vej, og derfor er der bl.a. sørget for ekstra affaldsspande i området.

Kim Gulvad Svendsen oplyser, at både Aarhus Kommune og Northside har stillet ekstra skraldespande op, og at festivalens grønne profil generelt har hjulpet på rodet i bybilledet. Generelt har indsatsen været udmærket, konstaterer Kim Gulvad:

»Nu er de ikke færdige med oprydningen, men af hvad vi har set indtil videre, ser det lovende ud.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Flyt banegården

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
God idé, flyt banegården ud til firkløveret, og lad den fremtidige letbane løbe ud til Brabrand og videre til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her