Kultur

Primus' bizarre lyd

Det unikke rock-funk flød ud sammen med regnen.

Regn og funk/rock bandet Primus havde fat i et dedikeret publikum fredag eftermiddag. Foto: Casper Dalhoff

Da det amerikanske funk/rock band Primus gik på Northsides Blue Stage, åbnede himlen sig, og Vor Herre hyldede bandets 90’er-rock med et ustoppeligt regnskyl, der fik de fleste festivalgæster til at søge ly ved de nærliggende øltelte. Men en hård kerne på ca. 1.000 dedikerede musikelskere iført regnslag og gummistøvler blev stående og blev indviet i Primus’ bizarre lyd.

”Jerry was a race car driver” messede bandets forsanger og bassist Les Claypool iført grisemaske og en seksstrenget bas til publikums store begejstring.

Det tre mands store band var ligeså unikke i deres beklædning, som det var i deres lyd. Trommeslageren havde taget blå overalls på, mens Claypool var iført bowlerhat og en specialsyet dobbeltradet habit.

I Primus’ musikalske univers findes der ingen sing-a-long sange, så publikum stod stille og roligt, mens de nød den bizarre lyd, der blæste ud af højtalerne. Men der var stadig store bifald fra publikum mellem sangene, dog udeblev den komplette ekstase hos festivalgængerne. Primus har måske været for bizart for det northsidske publikum.

Primus kommer fra Californien og opnåede større succes i 90’erne med netop sangen ”Jerry was a race car driver”. I nyere popkultur vil man kende bandet for deres introsang til kulttegneserien ”South Park”.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her