Kultur

Kunsten sætter sit eget præg på Mindeparken

Katharina Grosse er i disse dage i gang med at male et hjørne af Mindeparken vinterhvid. Hun er en af de udstillende kunstnere i The Garden". Fotos: Benjamin Nørskov

Aros
”The Garden”
  • Den 3. juni åbner Aros anden og tredje del af sin store 2017udstilling ”The Garden - End of Times, Beginning of Times”.
  • ”The Garden” er tænkt som en triennale – en kunstbegivenhed, der afholdes hvert tredje år.
  • ”The Present” finder sted i byrummet, mens ”The Future” strækker sig fra Tangkrogen til Ballehage.
  • Museet betgener selv den samlede udstilling som den mest ambitiøse i dets historie.
  • Alt i alt er det en kunstzone på fem km, hvor man kan opleve byen, havnen, stranden og skoven på en helt ny måde.
  • I modsætning til ”Sculpture by the Sea” har kunstnere ikke selv kunnet byde ind med værker, men er blevet udvalgt af kuratorer, bl.a. Aros-direktør Erlend Høyersten og overinspektør Lise Pennington.
  • De to udendørs udstillinger varer til den 31. juli.
  • ”The Past”, som åbnede i to gallerier på Aros den 8. april, varer til den 10. september (niveau 5) og den 20. oktober (niveau 1).
Netop som hele naturen er blevet sommergrøn, er den tyske kunstner Katharina Grosse begyndt at male den vinterhvid.

Hun er en af de kunstnere, der er med i Aros’ store udstilling ”The Garden – End of Times, Beginning of Times”, der består af tre udstillinger og er museets store bidrag til kulturhovedstadsåret.

Et nyt trækplaster

Den nye udstilling er afløseren for ”Sculpture by the Sea”, som over fire udstillinger fra Tangkrogen til Ballehage i 2009-15 trak hundredtusindvis af mennesker til Aarhus for at gå en tur og se på udendørs kunst.

Aros og museumsdirektør Erlend Høyersten er sikker på, at også den nye udstilling bliver det helt store trækplaster.

Den begynder faktisk i to gallerier på museet, hvor man siden april på ”The Past” har kunnet se, hvordan kunstnere gennem tiden har afbilledet naturen.

Nu arbejder andre kunstværker sig ud i byen og ned langs kysten med udstillingerne ”The Present” og ”The Future”.

Fem kilometer med kunst

Hele ruten er godt fem kilometer lang, og man kan opleve værker af en række danske og internationale samtidskunstnere, bl.a. Katharina Grosse, som lige nu iført malerdragt og bevæbnet med sprøjtepistol og sammen med sine malende medhjælpere er i gang med at sætte sit eget præg på hjørnet af Strandvejen og Oddervej.

Det er det, udstillingen gør: ”The Present” præsenterer byrum på en ny måde, hvilket man vil kunne opleve bl.a. på industrihavnen, i bordtennisbaren Shen Mao og i Mindeparken.

”The Future” strækker sig fra Tangkrogen til Ballehage og sætter en ny vinkel på naturen og dens kulturelle betydning.

Lige nu er udstillingen under opbygning. Den 3. juni er den klar til at tage imod.

Går man en tur ved Tangkrogen, kan man ved grænsen til Marselisborg Skov finde en stor, grøn ”balkon” beklædt med planter.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her