Kultur

Aros har overskud på 1,7 mio. kr.

Kunstmuseet i Aarhus kan se tilbage på et år med rekordmange gæster - og overskud på bundlinjen.

Et 2016 med rekordmange gæster - 835.606 besøgende fandt vej til Aros sidste år - kan tydelig ses på museets økonomi. Aros kom således ud af 2016 med et overskud på 1,7 mio. kr. mod 652.920 kr. i 2015. Budgettet lød på en halv mio. kr.

Aros-direktør Erlend Høyersten kan præsentere det tredje regnskab med overskud. Arkivfoto
Omsætningen var på knap 58 mio. kr., og sammen med offentlige tilskud og donationer fra f.eks. fonde gav det en samlet indtægt på 99.665.383 kr.

Formanden for Aros, Carsten Fode, betegner regnskabet for 2016 som "yderst tilfredsstillende".

"Årsregnskabet fortæller os i høj grad, at Aros er på rette kurs. 2016 har budt på et stærkt udstillingsprogram med store nationale og internationale kunstnere. Såvel ledelsen som den enkelte medarbejder har gjort et stort og godt stykke arbejde," siger han.

En af de begivenheder, der vakte opsigt på Aros sidste år, var åbningen af Aros Public - et formidlingscenter, der er en ny måde at lave kunstformidling på. Aros Public er en central del af museets "Visionsplan 2020".

"Næste skridt er Aros Triennial, som bliver realiseret når anden og tredje del af udstillingen åbner i byrummet og langs kysten syd for byen i juni. Sidste trin i visionsplanen er udbygningsprojektet The Next Level, som vi også er godt på vej med," siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten  i forbindelse med offentliggørelse af regnskabt.

Det er i øvrigt tredje år i træk, at Aros har plus på bundlinjen med ham i toppen.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her