Kultur

2017-direktør sygemeldt

Rebecca Matthews har fået brystkræft og er sygemeldt til efter sommerferien.

Brystkræft har for en tid sendt den adm. direktør for 2017-fonden, den 49-årige Rebecca Matthews, på sygeorlov.

"Hun regner med at være tilbage på kontoret efter sommerferien, men nu skal hun først opereres og derefter have tid til at komme sig," siger Peter Vestergaard, der er pressechef for 2017-fonden  og en af Rebecca Matthews nærmeste medarbejdere.

"Vi føler med hende, alle os i 2017-sekretariatet, og vi ser frem til, at hun kommer tilbage, så snart hun kan."

Det gør Rebbecca Matthews også selv, fortæller Peter Vestergaard.

"Det passer hende ikke at blive sat ud af spillet midt i kulturhovedstadsåret. Heldigvis har hun opdaget tidligt, at noget var galt."

Ledelsen af 2017-fonden skal i den mellemliggende periode varetages af den øvrige ledelse, programdirektør Juliana Engberg, strategi- og administrationschef Rina Valeur Simonsen,  kommunikationschef Bent Sørensen og partnerskabs- og udviklingschef Karin Buhl Slæggerup.

Det er næsten fire år siden, at Rebecca Matthews tiltrådte jobbet som adm. direktør for 2017-fonden. Resultatet af sit og medarbejdernes arbejde gjorde hun i et interview med JP Aarhus op i april, små 100 dage inde i kulturhovedstadsåret.

Konklusionen var, at det er gået over al forventning, og at mindst 334.000 mennesker i årets første tre måneder har været med i de arrangementer over hele Region Midtjylland, som er en del af kulturhovedstadsåret.

Det var også i april, at Rebecca Matthews på Aarhus Rådhus modtog ridderkorset på initiativ af dronning Margrethe. Ordenen blev - med borgmester Jacob Bundsgaards (S) ord - givet, "fordi majestæten selv har været opmærksom på den indsats, der er blevet gjort" i forbindelse med kulturhovedstadsåret.

Ved samme lejlighed blev også direktør i Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Kirsten Jørgensen, Ridder af Dannebrog.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her