Kultur

Kunsten at leve i et butiksvindue

Den polske kunstner Jagoda Szmytka udstiller sig selv som en del af Spor-festivalen i denne uge.

Den polske komponist og lydkunstner Jagoda Szmytka tilbyder folk et kig ind i hendes liv, mens hun bor i et udstillingslokale i Vestergade. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er en happening af de mere specielle, man kan opleve i Vestergade under Spor-festivalen i denne uge.

Den polske kunstner Jagoda Szmytka er en levende del af sit kunstværk ”Everybody can be present”, når hun indretter sig i Lynfabrikkens udstillingsrum Box, som har vindue ud mod Vestergade.

Her kan forbipasserende følge med i hendes gøren og laden som en eksperimenterende kunstner, der arbejder med digitale medier, teatralsk musik og iscenesættelse, altså også af sig selv.

Hun bor der til den 14. maj og har tænkt sig at kommunikere med de forbipasserende på forskellig vis, når hun da ikke holder pause og trækker sig tilbage fra opmærksomheden

Spor er en årlig festival for ny kunstmusik og lydkunst, der har fundet sted i Aarhus siden 2005. Den tager for alvor fat torsdag og varer til søndag. I de dage er der et stort koncertprogram, der kører sideløbende med udstillinger, andre happenings og diverse foredrag blandt meget andet.

F.eks. kan man torsdag kl. 15 på broen ved den spanske trappe opleve ”Sustained Effort”, som er en performance med lydkunstneren Sandra Boss og billedkunstneren Ea Borre, som har skabt en overdimensioneret harmonika som en slags hilsen til den traditionelle gademusikant.

Man kan læse mere om festivalen på sporfestival.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her