*

Kultur

Mystisk og kantet pop med afsæt i mainstream country

Drew har turneret med Alex Vargas og Dúné og er udvalgt til en særlig koncert på Spot.

Talentserie: Byens nye bands
 • Musikken i Aarhus bobler med en vitalitet, som ikke er set længe, siger en af byens bookere, og listen over nye talent- og succesfulde Aarhus-bands er pænt lang.
 • Med serien ”Byens nye bands” præsenterer JP Aarhus en stribe af dem.
 • I serien har vi foreløbig skrevet om Velvet Volume, The White Dominos, LISS, Lowly, Yung, Kajsa Vala, She’s a Sailor, Bogfinkevej, I’ll be damned og Modest, og de artikler kan læses på jp.dk/aarhus
 • Du er velkommen med musikalske tips og kommentarer. Send dem til jpaarhus@jp.dk

Hold godt øje med hende her.

For 2017 kan meget vel blive året, hvor den 26-årige sanger og sangskriver Drew bryder igennem til et stort publikum.

Ret meget peger i hvert fald i den retning.

Hun har fundet sin egen lyd og stil og har skrevet og produceret en god håndfuld sange. Dertil har hun i 2016 turneret som opvarmer for Alex Vargas, ligesom hun synger med på et nummer på Dúnés nye album, og i øjeblikket turnerer hun som opvarmer og gæstesanger med Dúné.

Og – så er hun netop af en jury nedsat af Promus udvalgt som den ene danske kunstner, der deltager i en særlig Music Cities Network-koncert ved årets Spot festival i Aarhus. Koncerten har også en udvalgt artist fra Tyskland og én fra Norge.

Drew har i øjeblikket lidt af en optur, som hun selv beskriver det ved dette interview på caféen Pica Pica i Vester Allé – i øvrigt det første egentlige interview, hun giver.

»Jeg har sådan en god fornemmelse af, at noget er ved at ske. Og min filosofi er, at de ting, som skal ske, kommer til at ske,« som hun siger med et smil.

I serien om byens nye bands skriver jeg om sangerinden Drew. Den dansk-walisiske solist med rødder i Aarhus har taget rejsen fra undergrunden i UK til den indieprægede popscene. Hendes forførende vokal og lyriske univers åbenbarer et univers af ærlige og og autentiske fortællinger, som kommer fra hjertet. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Fem år i England

Opturen har varet et lille års tid, fortæller hun, for i april sidste år skete der noget helt specielt, som igen gav hende troen på, at hendes stemme og musik kan noget særligt.

Jeg har sådan en god fornemmelse af, at noget er ved at ske.
Drew, sanger og sangskriver

Hun var lidt i et limbo, da hun vendte hjem til forældrene efter fem års ophold i Southampton og London i England.

Her havde hun dels læst en bachelor i urban og elektronisk musik og en master i brands, kommunikation og kultur ved Goldsmith University i London, og sideløbende skrev og spillede hun house-musik i duoen DrewXHill med den tyske musiker Philip Hill. Duoen fik bl.a. spilletid på Radio 1, men efter fem års samarbejde havde de bevæget sig i hver sin musikalske retning.

Hjemme igen overvejede hun seriøst at lægge musikken helt på hylden og tage et arbejde som ”en rigtig voksen”, som hun siger.

»Men musikken fanger mig hele tiden. Jeg havde skrevet et par sange, og producer Kristoffer Fuglsang, som jeg kender, bad mig for sjov om at sende noget. Det gjorde jeg, og tre timer senere sendte han sangen retur i en færdig produktion, og det lød helt vildt fedt,« fortæller Drew.

Så var hun fanget ind igen – og for at teste, om det blot var hende selv, der var begejstret, sammensatte hun en kæmpe mailliste af de kontakter, hun havde fået i både England og Danmark, og sendte så en fredag i april 2016 sangen til hver og én for at få feedback.

Nu måtte det briste eller bære, hun havde jo intet at miste – og svaret lå i mailboksen et par dage efter.

»Det var ret vildt, for om mandagen lå der en hel masse mails, ikke bare med venlige roser, men også med invitationer om møder,« fortæller hun.

Et nyt samarbejde med producer Kristoffer Fuglsang gav i 2016 Drew troen på, at hendes stemme og musik kan noget særligt. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Drøm om popstjerne

Blandt afsenderne var både pladeselskaber og management-folk, og kontakterne førte til en række møder, som blandt andet betyder, at hun nu har et management og en kontrakt med Sony/ATV publishing-selskab som sangskriver. Og hun har løbende holdt møder med pladeselskaber i 2016, uden at der endnu er underskrevet en kontrakt.

Drew er hendes efternavn og kunstnernavn – fornavnet beholder hun for sig selv – og hun er født og opvokset i Nordjylland med en dansk far og en walisisk mor, og det seneste års tid har hun boet i Aarhus.

Blå bog: Drew
 • 26 år.
 • Født og opvokset i Nordjylland med en walisisk mor og en dansk far.
 • Bosat i England 2010-2015 som musiker og studerende.
 • Producer og sanger i house-duoen DrewXHill.
 • Har en bachelor i urban og elektronisk musik og en kandidat i brands, kommunikation og kultur ved Goldsmith University i London.
 • Har boet i Aarhus i 2016 og bor nu i København.
 • Har udsendt nummeret ”Runner” på Soundcloud.
 • Er tilknyttet Sony ATV publishing som sangskriver.
 • Udvalgt af Promus som den ene danske kunstner, der deltager i en Music Cities Network-koncert ved Spot i Aarhus.

Interessen og talentet for musik har hun haft med sig helt fra barndommen.

»Allerede som syvårig var jeg vist nok overbevist om, at jeg skulle være en stor popstjerne,« smiler hun.

En tone af country

Hun skriver også sange for andre kunstnere og har efterhånden en masse helt og halvfærdige sange i skuffen og arbejder fortsat på at udvikle sin lyd og stemning. Når hun skal beskrive sin musik, lyder det sådan her:

»En blanding af den amerikanske kunstner Banks og Taylor Swift. Banks er en artist med kantede produktioner og en meget introvert og mystisk personlighed, og Taylor Swift kan jo noget helt vildt i en langt mere mainstream afdeling som sangskriver og personlighed. Hun har jo stadig en tone af country, og jeg elsker idéen om at tage udgangspunkt i country og folk musik og så tage musikken i den retning, man vil,« siger Drew.

Storladen, melodisk og poetisk popmusik med brede klangflader, kan man også beskrive hendes musik som.

Et enkelt Drew-eksempel er foreløbig sluppet ud til resten af verden med nummeret ”Runners”, som kan høres på Soundcloud og Youtube, og Drews Facebook-side har også musikalske bidder.

Mere Drew-musik er – meget sandsynligt – på vej ud i æteren i løbet af 2017, og for Aarhus og omegn er chancen der også for at høre Drew ved en live-koncert på Spot-festivalen lørdag den 6. maj.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Restauranter
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her