*

Kultur

Modest er på vej til Roskilde

Efter fire års udvikling er Aarhus-rockbandet blevet hyret til Roskilde Rising, og bandet har nye numre på vej, som er indspillet hos producer Jens Benz i København.

Vi har fundet vores egen lyd, fortæller Julius Lykke (tv.) og Jacob Tjerrild fra Aarhus-bandet Modest. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Talentserie: Byens nye bands
  • Musikken i Aarhus bobler med en vitalitet, som ikke er set længe, siger en af byens bookere, og listen over nye talent- og succesfulde Aarhus-bands er pænt lang.
  • Med serien ”Byens nye bands” præsenterer JP Aarhus en stribe af dem.
  • I serien har vi foreløbig skrevet om Velvet Volume, The White Dominos, LISS, Lowly, Yung, Kajsa Vala, She’s a Sailor, Bogfinkevej og I’ll be Damned, og de artikler kan læses på jpaarhus.dk
  • Du er velkommen med musikalske tips og kommentarer. Send dem til jpaarhus@jp.dk

»Roskilde.«

For upcoming rockbands landet over er ovenstående bynavn det forjættede land – drengedrømmen om at spille på landets største rockfestival.

Den drøm går i opfyldelse til juni for det unge talentfulde Aarhus-rockband Modest. Og deres navn kan i øjeblikket findes i næstsidste linje på Roskilde-plakaten som bevis på, at de er hyret som en del af Roskilde Rising-scenen.

»Det er et kæmpe skulderklap til os, men også lidt nervepirrende. Et job på Roskilde er et rigtig godt mærkat at få på vores band, som gør, at vi kan komme længere ud med vores musik end blot i Aarhus,« siger Julius Lykke, sanger og bassist i Modest.

Succes ved Bryggerfest

For bandet er det et foreløbigt højdepunkt på fire års arbejde med udvikling af en lyd og et band, som af flere musikmedier har fået beskrivelsen ”hold øje med dem”, selv om Modest er et band i den absolut unge ende.

De fire medlemmer af bandet er 20 eller 21 år og vokset op i Skødstrup, Elev, Vejlby og Silkeborg, og tre af dem blev studenter ved Aarhus Katedralskole sidste sommer. Trommeslager Stinus Kruse er hf’er fra Silkeborg og kom med i bandet for et halvt år siden, mens de tre andre har spillet sammen siden 2013.

Efter at have skrevet en håndfuld sange blev de i løbet af 2015 en del af rockmiljøet i Aarhus med kontakter til pladeselskabet Brystet og spillestedet Tape i Mejlgade, ligesom Mikkel Holm Silkjær fra bandet Yung fik øje på dem og hyrede dem ind til en ”Bryggerfest” i den nu nedlagte maskinmesterskole i Borggade i august 2015.

Musikken er mest charmerende, hvis der er små urenheder i.
Julius Lykke, sanger og bassist i Modest

»Det var fedt og første gang, at vi følte os som en rigtig del af rockmiljøet i byen, og det gav et skub fremad. Det er det gode ved Aarhus, at der er miljøer som f.eks. Tape, hvor man er god til at give nye bands en chance, og de er meget åbne, uanset hvilken stilart man spiller i, bare man har noget gennemtænkt at byde ind med,« siger Jacob Tjerrild.

Derfra gik turen til Pop Revo-festival, et opvarmerjob på Radar for det amerikanske postpunkband Protomartyr, Tapes Spot-program i marts sidste år og Flux-festivalen i oktober sidste år.

Deres musik er alternativ guitarrock, og de er beskrevet i stil med 1980’er-navne som The Smiths, The Cure og Joy Divison, men selv om de også selv hører den musik, giver sammenligningen lidt panderynker.

Aarhus-bandet Modest har udgivet singlen ”Dugout”, som kan høres på Soundcloud. Foto: Pr

»Jeg synes egentlig ikke, at man kan sige, at vi ligner den eller den. Det er alternativ rock, men vi prøver ikke at kopiere en bestemt lyd eller stil, men laver vore egen musik. Den er inspireret af alt det musik, vi har lyttet til i 20 år, hvad enten det er Thomas Helmig, The Strokes eller Jay Reatard,« siger Julius Lykke.

Lidt mere finpoleret

Efter den første udgivelse af et kassettebånd hos pladeselskabet Brystet tog bandet sidste år i april og november i studiet i København hos producer Jens Benz, der er kendt for sit arbejde med en række nyere bands. Ud af det samarbejde kom i alt seks sange, hvoraf de fire udkommer her i foråret, og den første single, ”Dugout”, der udkommer som den ene side af en syvtommer vinyl, kan i øjeblikket høres på Soundcloud.

Modest: Rockband fra Aarhus
  • Julius Lykke, 20 år, sang og bas.
  • Jacob Tjerrild, 21 år, guitar.
  • Jakob Ahlers, 20 år, guitar.
  • Stinus Kruse, 20 år, trommer.

»Vi havde lyst til at prøve et rigtigt studie, hvor vi kunne arbejde videre med vores udtryk. Jens Benz har været god til at sætte en retning på vores musik, og det har gjort, at vi har fundet vores egen lyd,« siger Jacob Tjerrild og Julius Lykke tilføjer:

»Det lyder måske lidt mere finpoleret, men de skramlede ting er der stadig, og det er godt, for vores mål er ikke, at det skal lyde perfekt. Musikken er mest charmerende, hvis der er små urenheder i .«

Modest har netop også fået tilknyttet en mentor via Promus’ mentorprogram. Det er Johan Kruse, kendt fra bandet Navneløs, og han skal rådgive bandet om musikbranchen og følge dem op til jobbet i Roskilde.

I øjeblikket er Modest lidt afbudsramt og spiller med en afløser, da guitarist Jacob Ahlers også er en særdeles talentfuld skiløber og lige nu tilbringer nogle måneder i sne i Californien. For de øvrige er der lidt arbejde, lidt sabbat og hvad det nu ellers hedder, når man er blevet student og ikke har noget fast.

Og spørger man halvdelen af Modest – Julius Lykke og Jacob Tjerrild – hvor de er på vej hen karriere- og uddannelsesmæssigt, er det bedste svar lige nu rockmusiker i Modest.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nu skrues der op for hastigheden på de midtjyske veje

Ole Birk Olesen , transport-, bygnings- og boligminister (LA) | Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører (V) | Rasmus Jarlov, transportordfører (K) | Villum Christensen, transportordfører (LA) | Kim Christiansen, transportordfører (DF)
Restauranter
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her