*

Kultur

Lyden af Aarhus, da byen for alvor blev kulturel

Mange har efterspurgt musikken fra den store åbningsceremoni den 21. januar, da Aarhus indledte kulturhovedstadsåret. Nu er den her, lige til at lytte til uden forstyrrende kommentarer.

Der var masser af musik til åbningen af kulturbyåret. Nu er musikken tilgængelig for alle. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Tårnet på Aarhus Rådhus strålede om kap med 70.000 aarhusianere og udefrakommende gæster i byen, da Aarhus sammen med resten af Region Midtjylland den 21. januar tog hul på et år i kulturens tegn.

Gaderne rungede af musikalske indslag, da en tusindtallig procession bevægede sig gennem byens gader fra musikhuset til havnen med oplyste vikingeskibe og tændte lanterner.

Der var vist ingen, der fik det hele med – dertil skete der for meget, og det var ikke en aften, hvor man lige kunne løbe fra det ene til det andet sted, dertil var der for mange mennesker.

Nu er der mulighed for at samle op på det, man gik glip af – eller bare gerne vil høre igen.

På Aarhus 2017’s hjemmeside kan man høre hele lydsporet af al den musik, der var med til at sætte aftenen i relief.

”Vi har fået utallige opfordringer til at samle musikken, så man kunne høre den uden forstyrrende kommentarer eller andre lyde. Nu er den her, og alle kan lytte med,” siger Peter Vestergaard, pressechef i 2017-fonden.

Korsangerne i Rådhustårnet, den færøske sangerinde Eivörs intense stemme og Luna Ersahins ditto. For ikke at glemme koret på Dokk1’s trappe, sangen fra andre opera- og korsangere, lurblæserne, DJ Static, Aarhus Jazz Orchestra, Aarhus Symfoniorkester og andre orkestre, som var med til at skyde kulturhoverstadsåret i gang på en måde, som nok sent vil gå i glemmebogen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her